hits

Tips til Julebordsminke!

 

Flere har spurt om jeg kan skrive et innlegg om litt forskjellige tips til Julebordsminking. Nå som julebordsesongen nesten er i gang, tenkte jeg det passet seg fint å skrive et innlegg om det nå. Under har jeg samlet litt forskjellige tips, fra mine tidligere innlegg om hvordan en skal sminke seg til julebord, hva man burde tenke på og hvordan vi kan få det til å holde seg bra gjennom hele kvelden.



Den perfekte julebordsminken skal gjerne være glamorøs og fremmheve dine beste trekk!

Om du er som meg, som liker å ha fokus på øynene så kan du trygt gå for sotede øyne for en slik kveld. Sotede øyne er aldri feil! Du trenger heller ikke nødvendigvis å bruke så mye øyenskygge for å få øyne fremmhevet. Her er noen tips som vil gjøre prosessen enklere for deg, uten at du må bruke evigheter på å påføre øyensyggen.

1. Bruk primer først og fremst, så alt det du legger på øynene etter på holder seg.

2. Husk å duse alle harde kanter. Det mørkeste skal bare bare ligge mot vippekanten, både oppe og ned for intensivering av blikk.

3. Bruk gjerne eyeliner om du føler for det og avslutt med å sette på noen fylldige vipper!

Dropp røde lepper...

..om du ønsker å nyte maten og ikke minst kvelden, uten å måtte se deg selv i speilet hver 10 min for  å se at fargen sitter som den skal være og der den skal være. De jeg ville anbefalt røde lepper til er de som ikke kan sminke seg noe særlig, eller som føler seg mere komfertabelt med farge på leppene enn øynene. Er du glad i sminke og ikke har problemer med å friske opp sminken flere ganger under julebord, så kan du gå for både sotede øyner og røde lepper. Det er jo tross alt kveld! Jeg personlig hadde gått for sotede øyner og lyse lepper, for da slipper jeg å tenke på sminken min hele tiden og om jeg skulle trenge å friske leppene opp, så kan jeg bare ta fram glossen eller den lyse leppestiften og føre det på uten å måtte nødvendigvis se meg selv i speilet.

 

 

Skal du på Julebord rett etter jobb?

Da kan du ta en titt på dette innlegget "Fra dag til fest sminke på 1-2-3!", her viser jeg hvordan en enkelt kan gå fra dag til fest sminke. Dette er da for deg, som føler at det kan bli for mye med fest- sminke på jobb. Det beste du kan gjøre i en slik situasjone, er å sminke deg hjemme, slik som du vanligvis ville gjort.. men fokuser ekstra godt på basen. Ja, det er super viktig at huden ser bra ut. For å få en base til å holde seg gjennom en hel arbeidsdag og en fest senere på kvelden, må du bruke litt mere foundation og concealer enn det du vanligvis ville gjørt. Her har du noen av tipsene jeg har delt på bloggen tidligere for holdbar base:


Nyrenset hud

Det er viktig at huden er nyrenset og tilført fuktighetskrem som er tilpasset din hudtype før du setter på basen.

Primer

En primer er et must om du ønsker at foundationen skal holde seg lenge og se frisk ut. I dag finnes det heldigvis flere primer produkter som en kan velge mellom for å få glattere hud, mer glød eller nøytralisere fargen i huden.

Concealer

Har du litt urenheter eller mørke ringer under øynene kan du først dekke til de områdene med en liten concealer kost. Du kan enten bruke fingrene eller en svamp for å for å jevne det ut.

Foundation

Ettersom det er snakk om fest-base så er det viktig at du går for en god- dekkende foundation. Her kan du velge mellom flytende foundation, kremfoudantion, stickfoundation og mousse foundation. Du kan velge ut i fra hva som er mest passelig til din hud og hvor dekkenden du ønsker at foundationen skal være. VIKTIG: Bruk riktig mengde og riktig utstyr for best resultat. Du kan enten bruke en svamp (som er litt fuktet) eller foundationkost.

Pudder

Finish og fiksering etter bruk av foundation er viktigere enn du tror. Påfør en pudder ( vær lett på hånden) med en stor kost for å få litt mere mattende og dekkende effekt.


Hvordan skal du sminke deg til julebord i år?



#julebord #julebordsminke #tipstiljulebordsminke #gilmakeup #sminketips

 

12 kommentarer

Så fint innlegg :) Elsker smoky-eyes når jeg skal pynte meg opp! Elsker også røde-lepper, men kjenner igjen det du sier med at man må sjekke sminken hvert 10-min. Jeg fant løsningen med å heller velge en mindre knall leppestift, en peachy farge med rød-tone, sånn at om den falmer litt så vises det ikke så godt! Takk for gode tips!

Utrolig bra og nyttig innlegg malem <3

Følger tipsene med ansiktet, øynene gjør jeg veldig enkelt, jeg har veldig tunge øyelokk, så jeg har brukt god tid på å lære hvordan jeg skal sminke øynene best mulig for å ikke se ut som jeg sover gjennom det hele. så der blir det lilla og sølv, blir som sotet nesten, men litt mer sølv for å åpne opp blikket igjen. leppene forblir relativt nøytrale, har en mørk lilla leppestift som sitter, og den blir i flere timer, så jeg starter med en rød, bruker papir for å ta vekk overflødig, legger tynt lag med den lilla over, tar vekk overflødig og legger Lipcote over. har prøvd det under arbeidsdager, og siden jeg både snuser, drikker kaffe og spiser når jeg er på jobb er det et under, men leppene ser like bra ut når jeg er ferdig på jobb, som når jeg dro dit.

Så vanvittig fine krøller du har!! Har samme type krøller som du har, men klarer aldri å få orden på dem. Hvordan gjør du det? Hvilke produkt bruker du?

heia fine du:) hvordan får du så fine krøller?? helt nydelig:)

shilan: Hei! Tusen takk, jeg har krøller.. altså, er født med krøller.. men av til når jeg har en dårlig hår dag, eller ønsker ekstrem volum, bruker jeg å krølle de øverste krøllene så det ser mer markert ut:)

Marie: Som jeg skrev til Shilan, så er jeg født med kjempe store krøller. Men, for å få dem mer markert, kan du alltid bruke en god olje og gelè etter at du har dusjet og bare la håret lufttørke

Maren Helgemo: Takk!

Taja: Hm.. så utrolig bra! Det vitktigste er selvføgelig måter å finne ut av hvordan sminken generelt skal sitte bedre, spesielt leppestift! :)

Louise Bellingmo: Det må jeg nesten prøve ut:D Selvtakk":D

Skriv en ny kommentar