hits

Unngå disse sminketabbene!

I dag tenkte jeg å gjøre en "Makeup does and donts" innlegg. På den ene halvdelen av ansiktet tenker jeg å vise dere feil en burde unngå og på den andre halvdelen av ansiktet skal jeg vise dere hvordan jeg mener en burde sminke seg! Selvsagt for alle gjøre akkurat det de vil, jeg prøver på ingen måte å fornærme de jentene og guttene som liker å gå med noe av det som er på min "nei" side. Det er uansett sett på som "tabber" i  sminkeverden. Mange av disse tabbene har jeg gjort selv når jeg var yngre og vil derfor nå gi dere som kanskje fortsatt gjør disse feilene tips om hvordan dere kan unngå det.

Det er få som gjør alle disse sminketabbene samtidig, men enkelte kan gjerne ha to - tre av disse og det ser ikke bra ut. Ikke i mine øyne i allefall.

Så .. la oss se litt nærmere på disse feilene:


1.  Basen er kanskje det viktigste i en sminkelook, stemmer ikke foundation fargen med din hudfarge så vil det ødelegge mye for resten av looken også. Uansett hvor pent sminken din er så vil det ikke hjelpe. Skille er skille, om den er for mørk eller for lys.

Tips: Litt ekstra solpudder på halsen hjelper deg kanskje til å unngå et tydelig skille, men du vil fort bli avslørt av bleke armer og hender, så pass på jenter!

2. Bustete og store bryn er sexy, men for mye sminke og mørke farger på bryn gir dessverre den motsatte effekten! Om du føler deg "naken" uten markerte bryn, kan du i så fall bruke en tone mørkere farge enn håret ditt. Eller påfør den mørke med en lett hånd. Dra aldri pennen / skyggen langs brynet. Lag heller korte strek som ser ut som hår, det gir en effekt av fyldigere bryn. 

Tips:  Ta utgangspunkt i de brynene du har!

3. Harde overganger i øyenskyggen. Jeg får seriøst lyst til å ta frem kosten og blende ut skyggen til jenter som går med for harde overganger i øyenskyggen. Om du liker øyenskyggen men ikke klarer å påføre det riktig, så anbefaler jeg at du bruker mindre pigmentfulle skygger. Da slipper du for harde overganger og dramatiske linjer.

Tips: Invester i en blendingskost!

4. Eyeliner er pent, men ikke når det får en til å se ut som en panda i avstand. Det verste du kan gjøre når du påfører eyeliner er å "rette" på linjen eller endre små- detaljer når du allerede er ferdig med den delen. For da skitner man det til, jeg vet det av erfaring haha.

Tips: Sliter du med å få streken rett så kan du alltid bruke teip i ytre øye- kantene før påføring av eyeliner. / Du kan også bytte ut den flyttende eyelineren din med en kajal pen. Lettere å ha kontroll over ved påføring!

5. Mange tror det er viktig å legge en lys concealer under øynene for å se mer våken ut. Jeg må dessverre stoppe den fantasien her og nå og si at det IKKE ser så fresht ut med hvite ringer rundt øynene.

Tips: Bruk heller en nøytraliserende concealer som er litt lysere enn foundationen din for å få bort mørke ringer.

6. På min "does" side har jeg lagt en veldig myk og lett lag med rouge.

Tips: Husk, mørke farger trykker inn og lyse farger popper ut. Legger du for mye solpudder på kinnbein og på nesen vil du flate ut ansiktet istedenfor å fremheve det!

7. Nude leppestift skal tone ned leppene så du får mer fokus på øynene. Du kan enten bruk en farge som er lik dine lepper eller med litt brunt i for å dekke over de rosa pigmentene i leppene.

Tips: Ønsker du mer naturlig resultat, så kan du bruke en leppestift med litt rosa pigmenter i for å få fremhevet den naturlige fargen i leppene.
Litt nærmere titt på øyesminken..

( Jeg har brukt samme øyenskygger på disse to lookene, det som gir lookene så store forskjell er påføringsmåten. Blending er tinget om du ønsker naturlig og pent øyenskygge! )#sminketabber #ungåsminketabber #sminke #gilmakeup

13 kommentarer

Så utrolig flink du er med sminke :)

Ha en fin Mandag videre <3

Linda Taylor: Tusen takk !!:)

Har du noen tips for å få tilbake inngrodde øyenbryn som følge av overnapping?

Utrolig bra innlegg, du er ekstremt flink til det du holder på med :D

Ønsker deg en herlig dag :)

Så klart👌 kjempe bra Gil💕

Utrolig gøy å se på en som er så flink til å legge makeup!En så dyktig makeupartist må man lete lenge etter! Holder du noe makeup kurs?

ser jo ut som du bruke lyse farge under øynene på begge versjonene

men eyelineren skal bare såvidt inn mot nesa? aldri skjønt hvor mye av øyet man skal bruke eyeliner på :p

alltid tatt kun til midt på eller no

Anonym: True, men sminken på min ja side er jo mye lysere enn andre siden også.

Eyelineren har egentlig ikke grenser, så lenge du ikke overdriver å drar det fra øre til øre hihih!

Chaima: Tusen takk skal du ha! Ja det kommer om du følger med bloggen:)

Madde K.K: Tusen takk skal du !

Anonym: Nope, dessverre:( bare å tegne?

Linda Taylor: Tusen takk! <3

Skriv en ny kommentar