hits

5 vanlige hårpleie feil vi gjør ubevist

Jeg blir nesten daglig spurt om hårpleie spørsmål på diverse sosiale medier. Jeg føler vi bestandig får høre om ting vi burde gjøre for å pleie håret og sjeldent får tips om ting vi burde unngå å gjøre når det gjelder hår. Ting vi gjør som forårsaker disse skadene i utgangspunktet. I dag vil jeg derfor fokusere på ting vi daglig og ofte helt ubevist gjør uten å tenke over at det er skadelig for håret vårt. De punktene jeg kommer til å nevne under er tips jeg blant annet har fått mamma, frisørene mine gjennom årene og lest på nett. Det tok meg et par år å gjøre om de dårlige rutinene, men de føler jeg har hjulpet håret mitt å vokse mye, til tross for alle de behandlingene den har vært gjennom.1. Feil tempratur på vannet

Å vaske håret med for varmt vann kan det stimulere talgproduksjonen og gi fett hår. Om du foretrekker en varm dusj, så er det lurt å i det minste å avslutte det med å skylle håret i kaldt vann rett før du går ut. Det vil få håret til å se blankere ut og ikke minst så vil det også få skjellagene i håret til å lukke seg enda mer. 

2. God helse og kosthold

Hår reagerer veldig på kostholdet ditt. Som veldig mye annet i en menneskekropp. Er ikke kostholdet så bra så kan det føre til fett hår, tørt hår, hårtap osv. Det er ikke slik at selveste håret blir påvirket av det, men selve hodebunnen der hvor hårsekkene produseres. Viktig å IKKE droppe måltider, viktig å spise sunt og få i seg nok vitamin A og omega 3!

3. Håndkle rundt nyvasket, vått hår.

Dette var en vane jeg føler var vanskelig å kvitte seg med. Jeg vet om mange som gjør den samme tabben flere ganger i uken. Å surre håndkle rundt nyvasket, vått hår kan være skadelig for håret. Det er rett og slett fordi håret  er mer sensitive når det er vått og kan derfor risikere å brekke.

4. Å vaske håret for ofte/ eller ikke ofte nok

Det er viktig at man finner en balanse på hvor ofte håret skal vaskes. Det kommer selvfølgelig ann på hva slags type hår og hodebunn man har. Så det finnes ingen fasitsvar på dette, men det skal holde med to til tre ganger i uken. For å ikke ikke miste de naturlige oljene i håret. Blir håret ditt for fett, kan du bruke tørrsjampo mellom vask.

5. Å sove med med løst hår

Det er viktig å samle håret før du legger deg. Det er best å ha det i en løs flette eller en løs og høy donut før du legger deg. Da unngår man unødvendig slitasje på både hår og hodebunn. 

Gjør du noen av disse hår tabbene selv?

3 kommentarer

Fint innlegg! Ser at mange føner håret sitt etter dusjen. Hva har du å si om det?

Wow, veldig gode tips du har her. Sjekk gjerne ut http://myseceretdiarytoexpressfeelings.blogg.no

Skriv en ny kommentar