hits

november 2015

Last day in Erbil

Hei fra Oslo! Da har jeg kommet meg hjem igjen! Jeg skulle egentlig være hjemme for to netter siden, men så ble selvfølgelig morgen flyet mitt cancelled og måtte vente hele 13 timer for å få reist hjem. Heldigvis så bor søsteren min nesten ved flyplassen i  Erbil, jeg dro derfor hjem igjen med engang jeg fikk vite at jeg måtte vente så lenge. Vi hadde tenkt å ta en tur til den gamle delen av Hewler fra starten, men så dukket det så mye uforventet opp at jeg ikke rakk å gjøre så mye av jeg engentlig ville gjøre. Som å besøke forskjellige kurdiske byer, besøke historiske steder osv. Uansett, da jeg dro hjem fra flyplassen, spurte søsteren min om jeg orket å gå en tur for å se "Qela Hewler" ( Det dere ser bak meg i bildet under ) og andre gamle steder i Erbil. Ja takket jeg selvfølgelig ettersom jeg bare hadde sett det i bilder tidligere.

Jeg må si at jeg elsket den gamle delen av Erbil. Jeg liker at det ikke er blitt gjort så mye endringer i visse deler av byen, slik at sånne som meg kan få oppleve litt av den samme gamle kulturen:D Under får dere en bildedryss fra den dagen og det vi gjorde!

Vi tok blant annet turen innom Qaysari bazaar også, som er en av de eldeste bazaar´ene som finnes i verden. Der finner man alt fra kurdisk tygges til smykker, stoff og andre tradisjonelle kurdiske varer.Mens vi var der, måtte vi også kjøpe noen tradisjonelle kurdiske smykker og handle stoff til Kurdiske klær!

#erbiltourism #erbil #hewlertourism #kurdistan #kurdistantourism

Har du noen ganger reist til Kurdistan?

Review: Urban Decay - Glide on lip pencils

Hei dere! Er en stund siden jeg har hatt produktanmeldelse på bloggen, så da tenkte jeg å kjøre i gang en nå om disse liplinere som jeg har brukt mye i det siste. Det jeg ser etter i en lipliner er disse tre tingene: Bra holdbarhet, viktig at er kremete og godt pigmenterte. Disse liplinerene har bokstaveligtalt alle de kvalitetene. Derfor så har de fått den tryggeste og beste lommen i håndvesken min hihi. Her har dere min topp tre favoritter fra Urban Decay - Glide on lip Pencil, Urban Decay.


Stark Naked

Nude liplinere er kanskje det jeg bruker mest av når det kommer til leppestifter og penner. Ettersom jeg ofte går med smokey - mørke farger på øynene så får jeg alltid bruke får nude farger på leppene for å balansere sminken. Denne er passe lys og gir akkurat nok farge til leppene.


 Bad Bold
Den perfekte rød fargen til fest og andre spesielle annledninger. Jeg går sjeldent med rød farge på leppene, men denne Bad Bold fargen har klart å gjøre sitt plass både i mmitt hjertet og i sminkepungen min haha. Frisk og klassisk rød farge som aldri går av moten. Denne passer spesielt til vinter og Juletider! Black mail

Da jeg dro til The body shop eventet for noen uker tilbake med denne fargen på leppene, spurte nesten 80% av jentene om hva og hvilken produkt det var jeg hadde på leppene. Pga lyset så ser fargen på bildet litt ujevnt og lyst ut.. men den er mere mot svart i dagslyset. Jeg går vanligvis aldri med så mørk farge på leppene når jeg f.eks skal besøke noen fordi jeg vet jeg må passe på hvordan jeg spiser og drikker. Under hele eventet til TBS trengte jeg ikke å ta fram liplineren en eneste gang. Fargen satt perfekt på hele kvelden uten problem.

Disse liplinerene sitter godt. Det er derfor viktig at du har en god sminkefjerner / olje som fjerner alt når du skal vaske det vekk. Litt vanskelig å få vekk de to siste fargene med bare papir og vann:)


Any favs?

#urbandecay #urbandecayglideonlippencil

Forresten dere, jeg er blitt nomiert til årets beautyblogg! Hadde satt utrolig stor pris på om dere hadde stemt meg videre til finalen! Du kan stemme HER!

Interview, Rudaw TV: Nuroj

Spêde bash ji Kurdistana ciwan! I dag startet jeg denne fine dagen med et besøk i studio hos Nuroj (ny dag, god morgen Kurdistan programmet) Rudaw Tv. Programmet starter 07.00 men jeg fikk beskjed om å være der 07.30! Da jeg våknet halv time før den tiden i dag, kunne jeg så vidt holde øynene oppe. Jeg la meg ganske sent i natt og var derfor ekstra trøtt da jeg våknet. Jeg tror jeg sminket meg i søvnet i dag tidlig haha! Tema ble jo selvsagt Gilmakeup, litt forskjellig om sminkeverden, sminkeprodukter, forskjellen mellom måten kurdiske og norske jenter sminker seg på osv. Jeg fikk selvfølgelig ikke sett programmet selv ettersom det var direkte, men jeg lover å få tak i opptaket for å så dele den også med dere sammen med den andre fra Waar Tv.

Kjempe hyggelige og søte programledere!

#rudaw #nuroj #nurojrudaw #kurdiskkvinne #kurd #hewler

(c) Gilmakeup

Violence against women

Hei igjen!

Her kommer det bilder fra det eventet jeg nevnte tidligere i dag. Personen jeg sminket for dette eventet var Dashni Murad, en kjent kurdisk artist som skulle fremføre nasjonalsangen  under eventet. Jeg og Sozan (min søster) var også invitert. Jeg har aldri vært på en så seriøs og stor event i Kurdistan. Må derfor si at det jeg så i dag overrasket meg, positivt. Jeg har ikke bodd her i de siste årene så jeg visste ikke helt hvordan slike eventer var i Kurdistan.

I det siste så har slike saker som kvinne rettigheter, vold mot kvinner osv fått mye oppmerksomhet og fokus i Kurdistan, noe jeg syns er utrolig bra! Dette eventet var derfor ganske stort og seriøst. Gjestene var derfor blant annet den kurdiske statsministeren Nechirvan Barzani, britisk ambassade  og mange andre.  Utrolig bra opplegg, fine taler, fine presentasjoner osv. Utrolig morsom og lærerikt opplevelse!

Jeg hadde med kamera i dag, så  jeg har filmet mya av eventet som også kommer til å være en del av Vloggen min:D

På veien ut, ble vi stoppet av denne søte reporteren fra Rudaw TV for et intervju om kvinnerettigheter. Utrolig søt jente!


#Rudaw #rudawtv #kurdistan #kurdishwoman #Duhok #gilmakeup

Lovely day in Hewler

For en stressende morgen! Jeg sto opp klokke 5 på morgenen av nakke smerter. Jeg glemte helt å fortelle dere om min nakke-drama haha! I tre dager har jeg hatt nakkesmerter. I tillegg til smertene kjente jeg en ubehalig og uvanlig kule i nakken som skremte livet ut av meg for to dager sidem. I går, da jeg våknet i Duhok før vi skulle kjøre til Erbil, kjente jeg at nakken hadde blitt stivere og mye verre. Det første jeg gjorde når jeg var framme i Erbil i går var å dra til legen.

Etter masse tester og blodprøver, sa legene at det ikke var noe farlig men en liten infeksjon. Det kommer til å gjøre vondt i en uke, men du trenger ikke å beskymre deg sa han. Litt smerte tåler jeg tenkte jeg. Det jeg ikke visste var at smertene hadde bestemt seg for å besøke meg idag tidlig. Japp, smertene vekket meg en time før vekkerklokken. De var så ille at jeg gråt! Ikke kult å sove lite, våkne av smerter også dra på jobb etterpå! Jeg hadde avtale med en av mine kurdiske venniner som er en utrolig flink og kjent sangerinne! Jeg skulle sminke henne og style henne til en event hvor hun skulle synge nasjonalsangen. Event var om Vold mot kvinner! Hvem stjerne jeg sminket var og hvordan det ble forteller jeg dere om senere!

Nå har vi nettopp kommet fra eventet og er på vei til en lunsj møte! Snakkes senere loves.

Interview with Waar Tv

Evar bash all the way from Erbil igjen! Yes, jeg er tilbake i nydelige Erbil etter ca. 1 uke i Duhok. Jeg trodde tiden gikk fort når jeg var hjemme i Norge.. For å si det sånn, hele Kurdistan turen min føles som en drøm. Tiden har gått utrolig fort! Nå er det plutselig 3 dager igjen til jeg skal hjem til Norge! Jeg har koset meg utrolig mye den tiden jeg har vært her og selv om det var bestemt om at jeg ikke skulle jobbe når jeg kom hit, så ble det på en måte all annet enn en avslappende reise. Men, det er slik jeg liker det. Jeg har gjort mye spennene og forskjellig  i de siste dagene.

I går hadde jeg blant annet intervju med  Waar TV som da er en av de største Tv kanalene her i Kurdistan. De intervjuet meg til en kveldsprogram om meg, Gilmakeup og det jeg har klart å oppnå i de siste årene. Utrolig morsomt å bli intervjuet på kurdisk! Programmet går egentlig direkte og de ønsket derfor ha meg som gjest i studio for kveldens sending, men det kunne jeg dessverre ikke ettersom jeg hadde planlagt å reise til Erbil i dag. Jeg møtte dem derfor i går for innspilling av en rapport om meg til kveldens sending. Programmet har allerede gått på Tv for i kveld. Men det er reprise allerede i kveld klokken 24.00 og i morgen klokken 09.00 til de av dere som har Waar Tv og ønsker å se intervjuet mitt hihi. Jeg har uansett filmet behind the scenes til dere som kommer til å komme sammen med Kurdistan Vlogg´en min! :D

Til de av dere som ikke forstår kurdisk men fortsatt ønsker å se intervjuet, jeg kommer til å få materialet av de som jeg vurderer å dele på youtube kanalen min med tekst:) Så stay tunnnnned!
#waartv #waar #duhok #kurdistan

 Sika Duhokê

Hei og beklager for lite blogging i det siste! Det er ikke lett å legge av tid til blogging når en ikke er hjemme. Mine dager i Duhok har vært lange samtidig så har de vært ganske korte og stressende. Vi gjør noe hele tiden og det er ikke nett over alt slik som det er i Norge. Det er derfor ekstra vanskelig å blogge. I går var jeg f.eks en tur innom Sika Duhoke (bazar) sammen med min søster for å handle det en ikke kan få tak i de store shoppingssentrene. Jeg elsker å dra til bazar! Det er ikke like stivt som det er i de nye og store shoppingssentrene. Etter et par timer med shopping, dro vi hos min søster for å spise "fravin" som da er en heavy lunsj rundt 2-3 tiden. Når vi var ferdig med å spise tok vi turen innom min tante (mammas søster)! Det var så koselig å se min tante igjen som er kopi av mamma. Skremmende like søstre! Gårsdagen har med andre ord vært helt fantastisk med shopping og familietid!

Håper dere også har hatt en bra dag i går og får en nydelig dag i dag også!

Makeup of the day

 

Productlist:

Face:

Evagarden lifting base

Urban Decay Naked Skin Foundation

Urban Decay Naked Skin concealer

Glo minerals contour kit

The balm Mary-Lou Manizer highlighter

Nars Desire rouge

Eyes:

#MAC's paint pot primer

L´oreal Telescopic mascara

Mac carbon black

BH cosmetics

Brows:

Brown Dipbrow pomade - Anastasia B.H

Anastasia Brow fix

Lashes:

House of lashess: Starlet

Ny sminke video på vei

Hei dere! Nå føler jeg at alle rundt meg.. eller ikke bare rundt meg, men alle rundt og omkring i verden ser fotballkamp nå. Tar jeg feil? Her i Duhok var nesten alle utesteder fullbooket pga Real kampen! Selv mine nieser sitter og ser kamp, jeg mener.. hvordan orker de? hihi! Skjønner ikke hvordan jeg orket å se så mye på fotball før, glad for at jeg har vokst i fra det haha!


 


 

Så, jeg bestemte meg for å utnytte disse to alene timene mens de så kamp! Over får dere sett et bilde fra en av mine siste videoer.l JA, JEG HAR ENDELIG LAGET EN CONTOUR VIDEO. Det er så mange som har spurt meg om en heavy highlight og contour video. Jeg valgte også å lage denne looken med ikke så dyre produkter så alle kan kjøpe produktene uten å gå tom for penger hihi. Jeg filmet denne videoen noen dager før jeg reiste hit, den er nesten klipt ferdig og jeg gleder meg som bare det til å dele den med dere! I morgen kommer jeg  først til å dele en liten og kort versjon av denne videoen på min Instagram til jeg blir ferdig med den lengre youtube versjonen! So stay tuneeeed! :D

Nå skal jeg til butikken en liten tur for å kjøpe snacks til verdens beste Tv program, The Voice! Glad i dere og ønsker dere en koselig kveld videre:)


Forresten dere, jeg er blitt nomiert til årets beautyblogg! Hadde satt utrolig stor pris på om dere hadde stemt meg videre til finalen! Du kan stemme HER!

Shopping in Duhok

Silav û Gulav ji Duhoka rengin! Chewanên bashên? Jeg håper at dere har hatt en bra fredag i dag og er klare til å ta i mot helgen! Jeg har hatt en helt fantastisk dag i Duhok i dag sammen med mine søstre og niesene mine. Ettersom jeg hadde sovet lite i det siste og resten av gjengen har hatt en uke med jobb og skole, så bestemte vi oss for å stå opp sen i dag. Her i Kurdistan er det helg på fredager og lørdager.l Hvorfor ikke lørdag og søndag tenker sikkert en del av dere nå? Jo, fordi Fredag er en helligdag her. Det er derfor fri fredag og lørdag istedenfor lørdag og søndag. Litt rart for ei som meg som er vant til vår helg, men det funker hihi.

Så, etter mange timer med søvn sto vi opp og spiste en sen frokost sammen. Etter det klipte jeg håret til niesen min og stylet det for henne. Et par timer etter det, ble det en felles middag med hele familien hvor vi spiste Dolma sammen. Når middagen også var over, begynte vi å gjøre oss klare til å gå ut på en liten shoppingtur her i Duhok. Vi dro til en senter som heter Mazi mal ettersom jeg aldri hadde vært der før. GJETT om jeg ble overrasket over hvor mange butikker de hadde der dere! Mange av de butikkene er de vi har i Norge som f.eks Aldo og accessories!

Etter shoppings runden tok vi turen innom en kafeteria for å drikke en kaffe og spise noe godt. Der ble jeg gjenkjent av flere jenter som kom bort, hilste og tok bilde med meg. Jeg følte meg så heldig som har så mange flotte jenter som følger meg og liker det jeg gjør. Jeg blir så glad av å se at de blir glad av å se meg!

Koooooos <3

Håper dere også har hatt en bra fredag i dag!


 

Forresten dere, jeg er blitt nomiert til årets beautyblogg! Hadde satt utrolig stor pris på om dere hadde stemt meg videre til finalen! Du kan stemme HER!

 

 #duhok #kurd #kurdistan #vacationinkurdistan #gilmakeup

Duhoka min

Jeg var fast bestemt på at jeg skulle skrive to innlegg i dag etter gårsdagens blogg-krise! Jeg tenkte å dele noen bilder fra dagen i dag med dere. Ettersom min søster Rezan studerer her, så er det ikke så lett for å henne å få fri så vi kan tilbringe hele dagen sammen. I dag hadde hun kun en forelesning, vi bestemte oss derfor om at det var best at jeg ble med henne i dag så vi kunne gå ut og kose oss etter hennes forelesning var over. Noe jeg syns var greit ettersom jeg ville se hvordan deres Universitet og forelesningene var. Jeg ble positiv overrasket over hvor bra alt var og hvor mye liv det var i f.eks kantina  og i forelesningene! Jeg elsket det og fikk nesten lyst til å studere her selv haha. Dagen i dag har med andre ord også vært helt amazing! Bare det å våkne til sol og nydelig vær gir en så mye energi og bra start på dagen, at det var sol idag og jeg i tilegg var i Duhok var helt ærlig litt sånn uvirkelig for meg. Jeg elsker Duhok, jeg elsker Duhok og jeg ELSKER DUHOK! Lover å ta flere bilder av Duhok og dele det med dere. Nå er det familietid og fuglefrø maraton

Jeg har forresten også bestemt meg for å lage en vlogg nå som jeg er her ettersom så mange av dere like ideen:D

Meg og min ♥ 

#Duhokuni #uniofduhok #Duhokuniversity #kurdistan #kurdishgirls #Duhokstudentcenter

Dinner and girl-night in Erbil!

Hei og god morgen! Jeg har gått rundt og følt at jeg har manglet noe hele gårsdagen bare fordi jeg ikke rakk å blogge som planlagt. Gårsdagen var en av de mest travle dagene jeg har hatt i det siste, den var samtidig også en av de beste på lenge! Det har skjedd utrolig mye i de to siste dagene! Jeg sto opp tidlig i går og var borte på kurs i hele 6 timer. En spennende kurs som jeg planlagte å dra til allerede når jeg var i Norge. Hvilken type kurs det var og hvorfor jeg tok det her forteller jeg mer detaljert om senere engang!

Etter kurset ble jeg plukket av søsteren min, vi kom hjem, jeg startet å pakke sakene mine sammen med engang fordi jeg skulle bli hentet av mannen til søsteren. Hvorfor? Jo, fordi han skulle til Duhok og jeg kunne ikke lenger vente med å komme hit selv. Ja, du leste riktig. JEG ER I DUHOK AKKURAT NÅ! Jeg elsker hele Kurdistan, men ingen steder er som Duhok for meg. Ingen! Så, hele gårsdagen gikk med andre ord til kurs og reise.. jeg fikk ikke engang tid til å snakke med Farid før jeg var her i Duhok i natt.. da kan dere tenke dere hvor travelt jeg hadde det i går. At jeg i tillegg til det stresset gikk rundt og tenkte på at jeg ikke hadde blogget var litt sånn.. spesielt. Fordi jeg er glad i dere og kjenner fort at jeg savner dere om jeg ikke oppdaterer bloggen.

Så,  dagen i dag skal tilbringes med mine søstre, nieser og nevøer i Duhok! Jeg skal kose meg og jeg håper at dere også får en herlig start på dagen og får en bra dag videre.


Under får dere forresten sett bildene våre fra jentekvelden vi hadde i Erbil. Vi var å spiste på Divan! Mind blowing mat, utrolig bra service og koselig atmosfære.. Minnet meg veldig om Grand Hotell i Oslo hihi:D

E#divanhotel #divanerbil #erbil #kurdishgirls #duhok #kurdistan

Hva sier dere til dette?

 Jeg vurderer å lage en Vlogg til dere mens jeg er her i Kurdistan, hva sier dere til det? Før jeg reiste hit var det flere som ble overrasket og nesten små redd når jeg sa jeg skulle reise til Kurdistan! ?Er det trygt der??, ?Må du gå med hijab??, ?Hva kan man finne på der??. Er noe av de spørsmålene jeg ofte ble stilt når jeg nevnte denne reisen. Det overrasker meg ikke at folk tenker slik ettersom Midtøsten generelt kanskje ikke har vært på sitt beste i det siste. Men selv om Kurdistan er omringet av land som kanskje ikke er så trygge om dagen, så er Kurdistan heldigvis fortsatt veldig fredelig!

Mens jeg ventet på flyet mitt på veien hit, ble jeg gjenkjent av flere. En av dem var en kjempe hyggelig norsk jente som skulle reise ned til Kurdistan for første gang, sammen med et par andre for å gi militær opplæring til Pêshmerge (Kurdiske soldater.) Hun hilste og sa hun kjente meg igjen fra bloggen min. Hun stilte meg en god del spørsmål ettersom det var hennes første reise til Kurdistan. Dette var blant annet noe av det første hun stilte meg ?kan du bare gå sånn kledd i Kurdistan, skal ikke du dekke til håret ditt??. Ja, jeg skal gå sånn og jeg trenger ikke å dekke til håret mitt. Fortalte jeg henne. Du kan gå akkurat slik som du er kledd nå du også. Dette er blant annet noe av det jeg syns er litt synd at ikke så mange vet om hvordan Kurdistan er når det gjelder slike ting. Jeg føler mange mixer nabolandene og deres regler med livet i Kurdistan. Jeg tenker derfor en vlogg hadde vært perfekt ettersom en får mye mer ut av en video enn bare innlegg og bilder. Hva sier dere til det?:D Jeg skal prøve å ta med kamera når jeg går ut og dokumentere så ofte jeg kan så det blir en spennende Kurdistan vlogg!


Nå skal jeg ut på middag sammen med denne skjønnheten! Vi skal til et sted som heter Divan her i Erbil. De skal visst ha god buffe;) Ønsker dere en koselig kveld videre, vi snakkes!

New nails

Sponset behandling

God morgen herlige lesere! Her kommer det et bilde av neglene mine som jeg nevnte i forrige innlegg. En dag før bursdagen min gikk jeg innom Eger skin clinic for å få frisket opp neglene. Som vanlig så gikk jeg for en lys farge så jeg kan lakke over det uten problemer når jeg ønsker det hihi. Forresten dere, jeg har fått en rabattkode som gir dere 20% på neglebehandling ut november! Du kan trykke her for å bestille time og bruke koden "Gilan20"!

 Erbil dag 1!

Hei og god kveld til deg! Jeg håper at dagen din har vært bra så langt! Jeg har selv hatt en utrolig morsom dag i Erbil sammen med min søster! Vi har kjørt litt rundt i byen i dag også dro jeg til jobben hennes i et par timer for å se hvordan hun jobber. Sozan, søstren min som bor her jobber som kringkaster ansvarlig for den største barne-tv kanalen i Kurdistan som heter Pelistank. Før vi flyttet til Norge, jobbet hun som programleder for barne-tv.. nå jobber hun innenfor media igjen for barn. Spennende eller hva?:D Jeg må si at jeg elsket jobben hennes og ble kjempe stolt over alle de oppgavene hun gjør i løpet av dagen, både som mor og som businesskvinne!


 

Forresten dere, jeg er blitt nomiert til årets beautyblogg! Hadde satt utrolig stor pris på om dere hadde stemt meg videre til finalen! Du kan stemme HER

 


 

 

Japp.. Gilan + Sozan = Latter.. MYE LATTER!


 

Jeg har følt meg så slapp og trøtt etter at jeg spiste middagen i stad. Nå kjenner jeg at noen timer med søvn hadde gjort seg. Men, jeg skal legge meg etter at vi har vært ute en tur i kveld. Jupp, kvelden er fremdeles ung her! :D

Forresten dere, jeg fikset neglene mine i Oslo en dag før jeg kom hit! Deler bilder av de i morgen tidlig :D

#kurdistan #duhok #erbil

 

Hei fra Kurdistan!

For en ubeskrivelig følelse. For en vakker morgen og for en nydelig dag. God dag og ny uke til deg fra vakre Erbil. Den følelsen jeg sitter med nå kan ingen andre steder i verden gi meg. Den trygghetsfølelsen og følelsen av å føle seg hjemme hjemme, den følelsen er uslåelig. Jeg elsker alt med Kurdistan! Jeg elsker å høre alle snakke kurdisk rundt meg. Det var så på tide med denne turen nå kjenner jeg! I det siste kunne jeg så vidt høre kurdiske sanger eller snakke om Kurdistan uten å bli lei meg og få tårer i øynene. Nå er jeg endelig her igjen etter tre år, GJETT om jeg skal nyte disse to ukene her i Kurdistan da dere!?:D


Utsikten min fra vinduet i dag..

Til tross for lite søvn i natt, så valgte jeg å stå opp tidlig i dag for å få mest mulig ut av dagen! Så, snart skal jeg ta meg en dusj, spise en god og deilig kurdisk frokost så komme meg ut en tur for å oppleve litt av denne nydelige byen. Jeg pleier vanligvis å reise direkte til Duhok når jeg reiser hit ettersom det er der jeg kommer i fra. Men denne gangen skal jeg først tilbringe et par dager her i Erbil sammen med søsteren min og mannen hennes før jeg skal reise videre til Duhok!

 

Jeg ønsker alle dere en nydelig videre så blogges vi muligens senere!

 

BYE BYE OSLO!

Da tenker jeg at det er på tide med en liten blogg- oppdatering! Jeg skulle og hadde planer om å blogge tidligere i dag, men jeg rakk så vidt å bli ferdig med dagens kunde og gjøre meg klar hihi. Men, nå kan jeg endelig senke skuldrene etter en hektisk og stressende uke! I skrivende stund sitter på Gate´en min og venter på flyet. Jeg har to flyturer foran meg hver på ca 4 timer! Jeg er med andre ord ikke i Kurdistan før klokken 4 i natt. Deilig  med så mye venting når man har jobbet mye, stresset og fått så lite søvn i de siste dagene haha. NOT! Men, sånn som jeg har gledet meg til denne reisen så tåler jeg nok alt :D Jeg gleder meg og kan nesten ikke vente til jeg lander i Erbil!

Det eneste jeg mangler nå er Dino, gjett om det var tungt å si hade til han istad dere! Huff.. alltid like kjipt å reise uten han eller se han reise uten meg. Vi er så mye sammen at vi ikke lenger kan være uten hverandre, ikke for en dag engang.. dette blir derfor ikke så lett uten han: ( HTD baby, gelek gelek:)
Nå har jeg endelig litt tid til å besvare mailer og svare alle de koselige bursdagshilsningene jeg fikk i går <3 Jeg oppdaterer bloggen muligens om et par timer igjen, til da ønsker jeg alle dere en herlig søndagskveld videre


Har du noen ganger reist til Kurdistan? / Om du er kurder, hvor ofte reise du dit?:D

Forresten dere, jeg er blitt nomiert til årets beautyblogg! Hadde satt utrolig stor pris på om dere hadde stemt meg videre til finalen! Stem HER

Tusen takk!

Tusen takk skal alle dere ha for koselige bursdagshilsninger på FB, Instagram og mobilen. Jeg setter utrolig stor pris på at dere tar dere tid og gratulerer meg med dagen og ikke minst for årets beautyblog nomiasjonen! Jeg har hatt en utrolig travel dag i dag. Jeg startet dagen med styling av en brud til hennes store dag, så har jeg kommet rett hjem og pakket siden dag til morgendagens reise! Jeg er nødt til å bli ferdig med alt i kveld ettersom jeg skal sminke enda en brud i morgen før jeg skal reise! STRESS SA DU? LITE SØVN SA DU? Ja, men igjen.. jeg og stress er BFF! Jeg har stresset så mye i dag at jeg nesten har glemt at det var min bursdag, kom på det når først Dino kom i døra med en XL blomsterbukket til meg istad, sammen med Derya og Linda som kom med hver sin gave til meg. Åwh, Utrolig koselig og jeg føler meg utrolig heldig som har så mange fantastiske mennesker rundt meg som viser meg såååå mye kjærlighet hver eneste dag!

Nå har tiden kommet for en koselig middag ute sammen med mannen. Jeg ønsker alle dere en fantastisk helg videre så blogges vi <3

Ønsker dere forresten produktliste og flere bilde av looken over? ;)

JAAADAAA! NOMINERT TIL ÅRETS BEAUTYBLOGG!

God dag gode folk!

Wow, for en uke! ♥ Jeg visste at november var min måned, det har skjedd så utrolig mye bra allerede og jeg har en følelse på at denne måneden kommer til å bli bedre og bedre. Tror ikke dere jeg våknet til en mail fra side2 i dag med gratulasjoner om semifinale plass i årets Beautyblogg - Vixen blogg awards?! Dette er andre året jeg blir nominert og kommer til semifinalen, i fjor var første gangen jeg var blitt nominert, da kom jeg til finalen og vant prisen! TENK om vi hadde vunnet i år også, hvor rått hadde ikke det vært?! AH, jeg blir så rørt og så glad! Dette her betyr så utrolig mye, dette viser at all arbeidet og timene jeg legger i bloggen betyr noe for dere. Jeg blir så motivert og så takknemlig av at dere støtter meg sånn! Så tusen takk skal hver og en av dere ha som daglig er innom bloggen, legger igjen en kommentar, deler mine innlegg videre og støtter meg. Jeg hadde aldri vunnet uten deres stemmer i fjor, jeg håper derfor at dere føler at jeg fortjener finaleplass i år også og velger å stemme på meg igjen. Det hadde betydd så utrolig mye! JEG ELSKER DERE!

Så, hvis du vil se meg i finalen så kan du trykke HER og stemme på meg. OUI oui, om du ønsker å stemme flere ganger så er det også mulig! Du kan faktisk stemme en gang hver 12 time frem til 28 desember! ♥

 Ønsker alle dere en herlig dag videre, vi blogges senere!

 

En liten oppsummering

Da tenker jeg at det er på tide med en liten oppsummering av mine siste videoer. Som kanskje mange av dere har merket, så har jeg fokusert mer og mer på video i det siste. Under får dere sett noen av mine siste videoer. Jeg vil gjerne vite hva dere syns om de, hvilken av de dere liker best, minst, hvorfor og hva dere ønsker å se mer videoer av!:D

Mine budsjettfavoritter!


Da har jeg kommet meg hjem igjen etter kveldens event hos The body shop jule - event! Jeg møtte Cecilie ca. 1 time før eventet startet, da tok vi en kopp kaffe sammen og skravlet litt om alt og ingenting (som alltid) før vi dro videre til eventet. Der møtte vi den herlige blogger gjengen fra Oslo og fikk skravlet enda mere! Jeg hadde dessverre ikke med meg kamera i kveld, så jeg må nesten vente til jeg får tilsendt bilder fra noen av jentene hihi. Jeg tok 3 bilder med mobilen, da jeg prøvde å ta den fjerde fikk jeg varselmelding  om full agringsplass, sad but ture haha! Så, dere får være tålmodige i noen dager til jeg får tak i de bildene:)


 Forresten dere, i dag har side2 skrevet en artikkel om mine og noen andre sine bloggere og mua budsjettfavoritter. Tenkte å dele det med dere her på bloggen for Her kan du plukke opp mange gode tips til billigsminke!


Hva er dine 5 budsjettfavoritter?

Home office

Deler av innlegget er sponset

Hei og hopp! I dag har jeg enda en spennende dag foran meg med blant annet innspilling av ny hårvideo og en event senere ikveld sammen med herlige Cecilie:) Før jeg går mer detaljert inn på det vil jeg oppdatere dere kort på kurs planleggingen som jeg tidligere har nevnt i dette innlegget. Jeg har hatt mange baller i lufta i det siste og det fører dessverre til at ting tar litt lenger tid enn det det vanligvis ville gjort. Men, jeg prøver så godt jeg kan med planleggingen av dette kurset ! Ettersom jeg ønsker å gjøre dette kurset unik og spennende for dere, så kreves det mye tid med nøye planlegging. Jeg føler derfor at kurset vil bli mer vellykket om jeg holder det etter nytt år ettersom det er litt roligere da i forhold til hektiske desember. Men, selve påmeldingen kan komme engang i desember! Jeg kommer til å skrive innlegg om det her på bloggen, på min FB side og Instagram når påmeldingen er i gang. Det kommer til å være begrenset antall plasser, så det lønner seg å følge med for å få plass!:)


 
Jeg har allerede fått gjort unna en del i dag ettersom jeg våknet tidlig, jeg har fått ryddet litt i kleskapet, tatt noen telefoner og vært innom Klinkk for alle Helsfyr og fått behandling hos kiropraktor og fysioterapeuten min. Helt utrolig hvor mye fremgang jeg har sett i de siste ukene bare for at vi har hatt mer jevnlige timer. Det hjelper selvfølgelig også mye å få riktig behandling av flinke fagfolk også! All cred til Tor kiropraktoren min og flinke Ole Kristian som er fysioterapeut:) - Nå skal jeg få i meg noe lett og prøve å besvare noen mailer og ikke minst deres kommentarer før jeg skal begynne å filme hår-videoen. Når jeg er ferdig med det, skal jeg møte Cecilie! Vi skal på en spennende event sammen her i Oslo. Mer om det kommer på bloggen senere i dag:)

Dine planer for i dag?

Møte

 

Hei fra Oslo's beste kakested Pascal! Litt rart at selv jeg som ikke liker søtsaker trives i dette stedet. Jeg elsker å se alle de fargerike makronene! Merk deg, ikke spise, men se på de bare haha. Må si at det fristet skikkelig med makroner nå! Men, det er ikke for søtsakene jeg har kommet hit så tildlig på en tirsdag. Om noen få strakser skal jeg i et møte med en av mine sminkemerker! En super spennde møte som jeg har gledet meg utrolig mye til i hele helgen.

Etter møtet skal jeg tilbringe noen timer med my one and only one la Therese haha! Jeg skal handle en del ting før jeg reiser på søndagen! Ah for en herlig uke:D Nå må Gilan konse! Wish me luck, vi snakkes senere!


 


 

New in: Chanel vitalumiere loose powder foundation!

Hei ny dag og nye muligheter! ♥ Håper dere har hatt en uthvilende helg! Jeg har utrolig mye som skal gjøres i denne uken før jeg skal reise til Kurdistan i helgen. Jeg har en del møter som jeg skal på, en del videoer som må ferdigstilles før jeg reiser og sist men ikke minst så må jeg pakke til reisen. Disse er bare noen få av gjøremålene mine for denne uken. At jeg i tillegg til alt dette skal feire bursdagen min en dag før jeg reiser er utrolig stressende! Men, jeg elsker sånn type stress og press! Jeg blir som regel mye mer effektiv når jeg vet jeg har mye å gjøre på så kort tid. Stress og jeg er meant to be tror jeg hihi:)


 

Så.. over til temaet. Etter Youtube workshopen i forrige uke, dro jeg Sousan og Cecilie på en liten handletur på Oslo city. Jeg så etter en foundation pudder med god dekkevne og bra holdbarhet. Som jeg kunne bruke både alene og for å sette min foundation. Da sa Sousan med engang at jeg burde gå for denne Vitalumiere loose powder foundation  fra Chanel. Hun hadde den på seg (over flytende foundation) den kvelden og det så smashing bra ut på henne! Da jeg prøvde den i butikken og så hvor myk, dekkende og godluktende den var kunne jeg ikke gjøre annet enn å ta den med meg hjem hihi. Jeg har hittil bare brukt den for å sette min foundation med en stor og løs pudderkost ( Ja, jeg er veldig opptatt av god dekk) og jeg elsker finishen den gir!

Denne er jo ment som foudantion, men for sånne som meg og Sousan som er glad i god og dekkende hudsminke, så er denne perfekt som sett in powder også! Jeg vurderer å bruke den alene ( med alene så mener jeg over primer) i dag for å se om den ser like bra ut og holder seg like lenge som når jeg bruker den over flytende foudantion! Jeg er veldig spent på resultatet ettersom jeg tidligere bare har brukt Id Bareminerals foundation pudder!


Som dere ser så kommer den med en liten og silkemyk kabuki børste!


Har du en favoritt pudder foundation?

#VitalumiereloosepowderfoundationChanel #chanelfoundation #chanelmakeup #loosefoundationpowder

New makeuplook: Purple tones!


Productlist:

Face:

Evagarden lifting base

Evagarden perfect skin foundation

Glo minerals Oil free concealer

Glo minerals contour kit

The balm Mary-Lou Manizer highlighter

Paula's choice blush palette

Eyes:

#MAC's paint pot primer

Make up store eyeshadows in: Future and magic

Mac carbon black

L´oreal Telescopic mascara

Brows:

Brown Dipbrow pomade - Anastasia B.H

Anastasia Brow fix

Lips:

Isadora 52 heather lipliner


 

Hva syns du om denne looken?

Jeg reiser til hjemmelandet mitt om 9 dager!

Da har jeg nettopp kommet hjem fra en middag ute sammen med et vennepar av oss. Utrolig koselig kveld med mye latter og kos! Jeg håper at dere også har hatt en avslappende og koselig fredagskveld hittil. Så, som nevnt i mitt forrige innlegg så skal jeg gjøre noe spesielt om noen dager. Må si at jeg ble små imponert når jeg så kommentarene til noen av dere, dere gjettet jo riktig! JEG SKAL TIL KURDISTAN! Gud som jeg gleder meg, jeg har ikke vært der på 3 år! Det blir derfor ekstra stas å reise til hjemmelandet nå. Prioteringen min har nesten bare vært Gilmakeup i de siste årene, de gangene jeg har hatt noen fri uker så har det gått til en avslappende ferie med meg og mannen. Denne gangen skal jeg reise alene ettersom Dino ikke kan bli med pga jobb, men to uker etter at jeg har kommet hjem så skal vi reise sammen for å feire jul og nyttår i utlandet. Det er noe vi har bestemt oss for å gjøre hvert år!! Men først det blir det en etterlenget 2- ukers Kurdistan tur, en skikkelig business & pleasure tur som jeg ser veldig fram til!#Duhok, byen jeg er oppvokst i!

Yesterdays hair

Hei og god fredag kjære dere! Mitt hjerte flyr bokstaveligtalt av glede akkurat nå. Om 9 dager skal jeg gjøre noe jeg har etterlengtet og savnet hele tre år, noe jeg nesten ikke kan tro at jeg får oppleve igjen, snart om noen få dager! Alt skjedde og ble bestemt veldig fort i går, jeg kan nesten ikke vente til å fortelle dere hva er det jeg skal! Jeg visste at November ville være en bra måned for meg, ikke bare fordi jeg har bursdag, men fordi det alltid skjer et eller annet i denne måneden som gjør meg utrolig lykkelig! Senere i kveld skal jeg skrive et innlegg om hva det er jeg kommer til å gjøre om 9 dager. Og nei, det er ikke bare bursdagsfeiringen min, det er om 8 dager hihi! Dette kommer til å bli en herlig måned, november in my heart


 

Messy half up bun..


Over kan dere forresten se bilder av gårsdagen messy half up bun. Jeg har gått mye slik på håret i det siste og jeg elsker det! Jeg elsker å ha håret løst, men litt slitsomt kan det bli noen ganger med tanken på været, spesielt når det blåser. Å ha havle håret opp er derfor den perfekt løsningen for sånne som meg som bare må ha håret løst bak:D


 

Kan dere gjette hva jeg skal om to uker?:D

Youtube beauty workshop @Google

Hei på deg! hvordan har dagen din vært så langt? Jeg har selv hatt en utrolig effektiv torsdag! Jeg ble ENDELIG ferdig med å klippe på en ny video til dere, som jeg kommer til å dele på bloggen senere i kveld! Videre så skal jeg snart komme meg ut en tur for å hente noen pakker fra postkontoret. Derfra skal jeg besøke mannen på jobb før vi sammen skal videre på et event sammen. Jeg var forresten på en beauty workshop hos Google i går sammen med Cecilie og mange andre youtubere/bloggere i Oslo! En veldig spennende og lærerikt workshop om youtube og youtube brukere i Norge! Under kan dere se bildedryss fra gårsdagen:)


For å si det sånn.. Elin satt godt under workshop´en i går hihi!

Sousan og Cecilie <3 Nydelige jenter!


Sousan, meg og søte Sanne!

 

Kunde fest styling!

Vet dere hva? Om akkurat 10 dager fyller jeg år, yey! I år skal jeg gjøre noe jeg aldri før har gjort på min egen bursdag. Jeg skal jobbe på bursdagen min! Ikke hele dagen, men et par timer på dagen. Allerede for noen måneder tilbake, fikk jeg streng beskjed fra Dino om at jeg IKKE skulle jobbe på bursdagen min uansett hva. Men så kontaktet en kunde meg for et par måneder tilbake og spurte om jeg kunne style henne den 14. november. Når jeg beklaget og sa at jeg ikke hadde tenkt å jobbe den dagen ettersom jeg fylte år den dagen, ble hun utrolig lei seg! Hun hadde kontaktet meg når hun skulle ha forlovelsesfest i fjor og jeg kunne ikke style henne da heller. Hun hadde ikke mulighet til å bytte dato pga lokale som allerede var booket og invitasjonene var sendt ut. Jeg hadde ikke hjertet til å si nei til henne igjen ettersom man (forhåpentligvis) bare gifter seg engang, mens bursdager er det (igjen, forhåpentligvis) flere av. Jeg har sagt nei til så mange andre bestillinger og oppdrag til den datoen ettersom det var bestemt om at jeg ikke skulle tenke jobb den dagen. Men, jeg viste at jeg med 100% sikkerhet hadde tenkt på bruden på bursdagen min om jeg hadde sagt nei. Samvittigheten min hadde drept meg haha! Nå som jeg har sagt ja til henne vet jeg at jeg helt sikkert kommer til å ha en utrolig kul bursdag! Jeg får startet dagen min med å gjøre noe jeg brenner for samtidig som jeg får være en del av dagen til en brud og hjelper henne med å gjøre den dagen enda bedre. For å ikke glemme selve bursdagsfeiringen min også senere den dagen! Ah, som jeg gleder meg til den dagen :D


Avslutter dette innlegget med et bildet av en kunde som var hos meg for et par uker tilbake. Denne jenta skulle ferie bursdagen sin og ønsket derfor en festlig oppsett med halve håret ned, halve opp og masse volum!

 

Hva syns du om oppsettet?

Dårlig hårdag, sa du?

 Da er fletter løsningen! Passer like bra til rett hår som krøller, kort som langt hår! Flettene trenger heller ikke å være perfekt for at det skal se bra ut! Det er så mange varianter, fasonger, former du kan velge mellom. Jeg syns alle fletter ser uansett veldig bra ut, stram, glatt, romantisk, løs osv! Det beste er at dette er en trend som ikke koster penger, du kan gjøre det selv og det passer til alle aldre.

Hvilken variant liker du best?

 

 

Tre steg til myke og sprekkfrie lepper!

 

 Tørre, sprukne og flassete lepper ser ikke spesielt sunt ut. Ikke bare det men det kan også til tider være ubehagelig, irriterende og smertefullt! Jeg er en av de som sliter litt med tørre og sprukne lepper uansett årstid. Jeg skal ærlig innrømme og si at jeg ikke er så flink til å drikke nok vann i løpet av dagen. Det går dessverre veldig utover leppene mine. Jeg må derfor engang i blant ta ekstra vare på dem. Spesielt nå som det er høst da er bruker jeg å skrubbe leppene minst engang i uken, for å få vekk det tykke laget med døde hudceller som sperrer for pleien jeg påfører daglig på leppene.

Slik gjøre jeg det:

1. Jeg bruker å skrubbe lepenne med The lip scrud by Sara H. Denne skrubben består av lyse og mørkebrune sukkerkrystaller med jojoba og druekjernolje oljer. Jeg tar litt av skrubben og masserer godt på leppene med en fast, sirkulær bevegelse i cirka ett minutt. 

2. Jeg fukter en bomullspad med lunket vann for å fjerne skrubben fra leppene. Skrubber leppene godt med en god leppeskrubbe.

3. Også avslutter jeg det med en god  og fuktighetsgivende leppomade.

Tips:

♥Masser leppene med et lett trykk fra fingeren mens du påfører leppebalmen, det setter i gang blodsikulasjonen og får leppene til å føles friskere og fyldigere!

♥IKKE SLIKK leppene når du føler de er tørre i kulda, spytt gjør leppene enda mer flakete!
Hva er dine beste tips til mykere lepper?:)

#sprekkfrielepper #mykelepper #gilmakeup #gilan

Ny video og forkjølelse på vei!

Da har jeg gleden av fortelle dere at jeg endelig har fått spilt inn svarene på spørsmålsrunden jeg hadde på bloggen. Jeg var usikker på om jeg skulle svare på spørsmålene med et innlegg eller video.. men det ble det andre nevnte som dere ser på bildene under. Jeg tror de fleste av dere foretrekker å se en video enn å lese svarene, eller? Jeg skal uansett prøve å klippe på den med engang jeg er ferdig med en annen ny sminke-video som jeg driver å klipper på nå. JAPP Blir masse video fra meg fremover:D

Sånn ellers, så var det egentlig trening og middag hos svigers som sto på planen idag, men det ser ut som det ikke blir noen av delene nå ettersom jeg føler jeg begynner å bli syk. Jeg våknet nemlig med en tørr og irriterende hoste i dag! Nå skal derfor pakke meg godt inn og bare hvile resten av dagen og håpe på at jeg ikke blir verre, har ikke tid til å bli syk nå som jeg har så mye å gjøre :(! Jeg håper uansett at dere har hatt en herlig og avslappende helg hittil og får en fortsatt god søndag videre.

Ville dere heller ha et innlegg med svar eller se video hvor jeg svarer på spørsmålene fra spørsmålsrunden?:)