hits

Sminketips

NY VIDEO: Juks deg til større lepper!

I forrige innlegg skrev jeg at jeg skulle dele bilder av bruden jeg hadde i går i dette innlegget. Litt etter at jeg delte innlegget kom jeg på at vanligvis deler videoer på søndager. Dere får derfor en ny video i dette innlegget også deler jeg heller et innlegget om bruden jeg hadde i morgen:) I dagens videoen viser jeg hvordan jeg jukser meg til litt fyldigere og større lepper. Produktliste finner dere under videoen på youtube! Enjoy og fortell meg gjerne hva dere syns!

Abonner kanalen min HER 

Hvordan unngå linjer under øynene (3 steg)

For et par dager siden fikk jeg en kommentar fra en leser på bloggen om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan en kan unngå linjer/streker under øynene etter påføring av sminke. Ettersom dette ikke er første gangen jeg er blitt spurt om det, så tenkte jeg at det passet seg fint å skrive et innlegg om det i dag. De stegene jeg deler med dere under er de jeg selv bruker å gjøre for å unngå uønskede linjer under øynene.

1

Bruk en god øyekrem rundt øynene å la den absorbere inn i huden. Om du ikke har en øyekrem, kan du bruke en vanlig fuktighetsgivende krem også (med mindre det står at du ikke kan bruke den rundt øynene. Hele poenget med dette er å unngå tørr hud. Noe som ofte gjør at man får synlige streker under øynene.

2.

Om du har mørke ringer under øynene, så burde du helst bruke et tynt lag med korrektor før du skal påføre concealeren. Ofte så hender det at mange bruker tjukke lag av concealer for å få dekket  de mørke ringene, uten at det faktisk hjelper noe særlig. Huden under øynene er tynnere og mer sensetiv enn resten av ansiktet. Du burde derfor være forsiktig med påføring av produkter i det området. Om du ikke har mørke ringer, så påfører du bare en flyttende concealer under øynene med en fuktet beauty blender for å unngå creasing.

Tips:

Om du ikke har en beauty blender, så burde du bruke fingrene til påføring istedenfor børste som bare legger produktet oppå huden. Med fingre kan du få jevnere resultat og bedre finish ettersom varmen på fingrene vil hjelpe å smelte produktet inn i huden.

3

Sett så concealeren med en gang med et lett pudder slik at concealeren ikke legger seg i linjer. Her kan du bruke både løst og presset pudder. Dette gjelder spesielt deg som har en del linjer under øynene fra før av.

HUSK

Om du har for synlige linjer under øynene, så er det dessverre ofte uunngåelig med slike linjer etter påføring av sminke. Det beste du kan gjøre er da er å bruke fingrene for å jevne linjene i løpet av dagen. Eller rett og slett puddre litt forsiktig når du føler concealeren har lagt seg i linjer.

Lykke til og håper dette innlegget hjelper dere som sliter med linjer under øynene!


#Linjerunderøynene #rynkerunderøynene

Tips til bruk av falske vipper på 17.mai!

Jeg har flere ganger blitt spurt om jeg kan skrive et innlegg eller lage en video om hvordan jeg setter på falske vipper. Nå har jeg allerede gjort dette i flere av mine videoer, men i dag tenkte jeg å skrive et innlegg også om det nå som det er 17. Mai snart! Jeg vet at utrolig mange ønsker å bruke de og har til og med prøvd å sette de på men ikke helt har klart å lykkes med det. Så her kommer mine beste tips til deg som trenger litt veiledning til å kunne sette på falske vipper!

 Dette trenger du:

- Saks

- Pinsett

- Vippelim

- Mascara


Steg 1.

Start alltid med å måle vippene ved å sette falske vipper på dine egne vipper. Om vippene er for lange vil du først og fremst slite med å få de på OG om du får de på også så vil de verken se bra ut eller være behagelige på.

Steg 2.

Om vippene er litt lengre enn din vippelinje så må du klippe de. Viktig at du husker at de må alltid klippes fra enden!

Steg 3.

Så kommer selve nøkkelen til suksess: La limet tørke! Det er kjempe viktig at du lar limet tørke i ca. 30- 40 sekunder (Om du bruker Duo lim). Det er enklest å sette vippene på om limet er litt klisette før påfringen. De fleste som ikke klarer å sette på vippene selv, velger ofte å sette vippene rett på etter at limet er tatt på. Dette steget vil gjøre en stor forskjell for deg som sliter med å få vippene til å sitte.

Steg 4.

Ta opp vippene med pinsetten og plasser dem i midten av øyet, ikke på øyelokket, men tett på dine egne vipper. Du kan enten bruke fingrene eller pinsetten til å plassere ytterkanten og innerkanten av vippene også så det fester seg godt.

tips:

Om du f.eks har kjøpt vipper med veldig stiv kant, kan du holde i begge kantene og presse det mot hverandre altså innover, så vippekanten blir litt bøyd slik som vår vippform. På denne måten vil vippene sitte lettere enn hvis de er stive og urørt før du setter dem på dine egne vipper.

Steg 5.

Om dine vipper ikke er like bøyde som falske vipper, kan du bøye de forsiktig med en vippetang før du skal påføre mascara!

Gooood luck!

 

Gilmakeup sine 5 tips til 17.Mai sminken!


 


1. Hydrert hud

Husk at godt hydrert hud kan avgjøre mye av hvordan sminken din blir seende ut. Har du myk og glatt hud, så vil det virkelig få deg til å skinne. Så forbered huden godt, ett par dager i forveien for optimal 17.Mai sminke.

2. Bestem sminkelooken kvelden før.

Dette er noe jeg selv må bli flinkere på foran store annledninger. Det å ha bestemt seg for en look kvelden før gjør at man sparer utrolig mye tid samme dag før man skal ut. De fleste vet ofte hva de skal ha på seg til 17.mai, så det er bare å bestemme sminkelooken også i samme slengen så slipper du å stresse med det tidlig på dagen.

3. Ikke prøv noe nytt den dagen

Jeg elsker å være kreativ og prøve ut nye trender, men 17.mai er ikke dagen for det. Det samme gjelder når du skal på fest og date. Bestem deg på forhånd! Det er derfor viktig at du heller går for en look som du vet du har prøvd før og har følt deg komfortabel og fin i. Om du skulle velge å gå for en ny look, så ville jeg anbefalt deg å teste det ut ett par dager i forveien før selve dagen, så du er på den sikre siden!

4. Øyne eller munn

LESS IS MORE

Du kan forsåvidt gå for begge deler om du virkelig føler for det, men det er sjeldent at både sotede øyne og knallfarge på leppene ser bra. Spesielt med tanken på at det skal være "dagsminke". Jeg vet med 100% sikkerhet at jeg kommer heller til å gå for øyensminke og noe naturlig på leppene i år. Hvem har tid til å se seg i speilet hvert 5 min på 17 mai?

Tips til deg som går for sotede øyne / farge øyenskygge:

Viktig at du bruker en god øyenskygge primer slik at skyggen din holder seg bra dagen lang og ikke striper seg.

Bruk vannfast maskara i tilfellet det vil komme noen dråper regn eller for mye vind som gjør at øynene renner.

Til deg som går for farge på leppene:

Bruk helst en mattende leppestift for bedre holdbarhet. Kremte liplinere eller leppestifter skal også holde seg like bra!

Om du velger å gå for en vanlig eller glossy leppestift så burde du først starte med å prime leppene, så forme dem med en lipliner også bruke leppestiften for bedre holdbarhet.

5. Fikserende spray

Fikserende spray er perfekt til slike annledinger. Det får sminken din til å sitte dagen lang uansett vær! Jeg har prøvd mange forskjellige og den jeg liker aller best når jeg vet jeg kommer til å tilbringe mye av dagen ute er All nighter makeup setting spray fra Urban Decay!


Hvordan skal du sminke deg til 17 mai?

#17maisminke #17mai #17maimakeup

10 raske skjønnhetstips til deg som er nybakt mamma!

I dag vil  jeg skrive et innlegg til en spesiell målgruppe. En målgruppe som i mine øyne er verdens sterkeste og vakreste skapninger. Og det er nybakte mødre! Ut i fra det jeg har sett av mine søstre, venninner og svigerinner når de har født barn, så har som regel 99% av tiden gått til barnet. Og det er jo helt riktig, men det er også viktig å ikke glemme seg selv. For om du ikke føler deg bra, vil det ikke bare påvirke deg selv, men også de rundt deg. I dag vil jeg derfor gi dere, som nettopp har fått barn, eller kanskje har småbarn eller er kanskje venter barn en del enkle skjønnhetstips som vil forenkle hverdagene og forhåpentligvis gjøre en forskjell for dere.(Bildet er lånt av svigerinnen min - nybakt mamma @Jilanbaker)

1. HOLD DEG HYDRERT

Drikk masse vann og pass på at du holder deg hydrert, med vann, frukt og grønnsaker. Ingenting er bedre enn å føle seg bra både innvendig og utvendig.

2. HUSK Å BRUKE HÅNDKREM

Hendene våre arbeider hardere enn noen annen del av kroppen. Spesielt til nybakte mødre. For da dobler plutselig mange av hjemmeoppgavene. Mødre kan med andre ord ha hendene i mye forskjellige i løpet av en dag. Alt fra oppvask til bleieskift. Smør hendene dine med fuktighetskrem flere ganger om dagen. Har ikke tid til det? Vel. plasser håndkremen din på nattbordet ved senga. Ikke i skuffen, men oppå så du ser den før du legger deg.

3. BRUK ØYEDRÅPER

Vel, ingen trenger å vite at du bare har sovet 3 timer. Bruk en øyedråper de gangene du har sovet lite. Hvite og klare øyne kan gjøre deg pigg og fresh!

4. BRUK EN HÅRBÅND ELLER EN FARGERIK SKJERF RUNDT HALSEN

Er ikke sminke helt din greie? Eller har du rett og slett ikke tid til å stelle deg litt før du skal ut en tur? Bruk en hårbånd eller kanskje en fargerik skjerf for å  sprite opp antrekket ditt. Ingen av de er din greie? Velg noen fargerike øredobber istedenfor. Velger du riktig farge, kan det være akkurat det som skal til for å gi deg litt ekstra glød.

5. TØRRSHAMPO

Er det en av de dagene hvor du må vaske håret, men ikke har tid eller ork før du skal ut en tur? Vel, bruk tørrshampo. Det er enkelt og genialt. Spray det i håret og kam håret så har du plutselig en fresh frisyre!

Så over til noen sminketips:

6. VELG EN: LEPPER ELLER ØYNE!

Har du tid, så får du gjerne gå for begge deler. Men vet du at det f.eks. er 20 minutter igjen til babyen skal våkne for å få mat, så er det bedre å være realistisk og heller fokusere på en ting, enten øyenskygge på øynene eller noe fresht på leppene. Velger du kun en av de, vil du også slippe å bruke så mye tid på å forsikre deg om at sminken sitter som det skal når du er ute.

7. FORM BRYNENE OG BRUK ØYENBRYNSGELE

Om du ikke er så glad i å tegne bryn, eller vet at du ikke vil få den tiden du trenger for å tegne dem, kan du bruke en øyenbrynsgele. Stelte bryn former hele ansiktet og får en til å se mer våken og stelt ut!

8. LAKK NEGLENE

Jeg har sagt det før og sier det igjen, det er få ting som kan få en kvinne til å se like stelt ut som stelte negler. Bruker du i tillegg en frisk og feminin farge på neglene, så vil hendene dine se mye friskere ut!

9. BRUK CONCEALER

Har du kanskje fått litt synligere ringer rundt øynene pga lite søvn? Ikke noe problem. Finn ut av hvilken nyanser de mørke ringene er og invester i en god concealer og eventuelt en corrector for å dekke til de. 

10. BRUK VIPPETANG OG ET LAG MED MASCARA

Bøyde og markerte vipper kan få et flat blikk til å se er markert og våpen ut! Om du ikke har tenkt å sminke resten av huden, så bøye du vippene og avslutter det med en - max 2 mascara lag. Ikke bruk for mye mascara på vippene om du ikke har tenkt å sminke resten av huden. Det kan i mange tilfeller få en til å se mer ustelt ut en stelt. Lange, bøyde og separerte  vipper gir derimot en mer åpen blikk.


 

5 enkle steg til perfekte nude lepper!

Jeg regner med at de fleste av dere vet at signatur looken min er smokey eyes og nude lepper. Jeg elsker å ha fokus på øynene og føler fort at det kan bli for mye om jeg går med smokey eyes og en fargerik leppestift på leppene. Leppene beholder jeg derfor alltid nude eller naturlig. De gangene jeg har gått med nude lepper, eller delt bilder med nude lepper, har jeg fått spørsmål om alt fra hvordan det er enklest og dekke til for pigmenterte lepper når man skal gå for en så lys farge til hvilken produkter jeg bruker.Så, her har dere mine beste tips til perfekte nude lepper!

 

1. Peel leppene!

Jeg har selv kjempe tørre lepper, dette steget er derfor et must for meg. For best resultat må du pleie leppene først, enten kan du peele dem forsiktig med en leppe / ansikts skrubb eller en myk tannbørste.

2. Bruk concealer eller foundation på leppene

Påfør concealer rundt leppene og på leppene for å oppnå perfekt resultat. Concealeren burde være den samme nyansen som din hudtone. Det vil nøytralisere unødvendig rødhet rundt munnen og vil glatte ut de små rynkene i leppene og rundt leppene. På denne måten vil både leppestiften og glossen holde seg bedre på leppene.

3. Form leppene med en leppe blyant

For ekstra holdbarhet, kan du fylle leppene med en leppe blyant som har samme nyanse som huden din eller den leppestiften du kommer til å bruke. Det vil definere dine lepper bedre og gi bedre holdbarhet. Bruk gjerne en kremete leppe blyant for å unngå tørre lepper.

4. Velg riktig nude nyanse

Det er veldig lett gjort at man ser ut som en spøkelse eller en syk person om man ikke klarer å velge riktig nude farge. Fargevalg avhenger selvfølgelig av hudfarge. Har du veldig lys, fair hud burde du gå for rosa toner. Om du har middels eller mørk hud, bør du gå for varmere nude toner som peachy beige.

5. Add some shine!

Nude lepper kan være pent både med og uten shine. Men om vi ser på noen av de største kjendisene som er kjent for nude lepper, som f.eks Jennifer Lopez, så har hun alltid nude lepper med gloss. Det samme med Kim Kardashian. Det gir leppene det lille ekstra og får leppene til å se sunnere ut. Så avslutt gjerne med en gjennomsiktig lipgloss!


Stay beautiful!

#nudelepper #nudelips

 

Topp 3 løsvipper!

Hei og god morgen fra Oslo! Da har vi kommet oss hjem igjen etter to 3 fantastiske dager i nydelige Praha! Flere bilder og detaljer kommer på bloggen i løpet av uken fra turen!

Så, i dag tenkte jeg å blogge om noe veldig etterspurt, løsvipper! Jeg blir nesten daglig spurt om de falske vippene jeg bruker, hvor de er fra, om jeg har noen favoritter og hvor en kan få tak i de. I likhet med mange andre jenter der ute startet jeg å bruke falske vipper på videregående. Jeg var ikke så in på dette med skjønnhet da og brukte det bare på fester. Viktige fester. Det vil si kanskje 1-3 ganger i året. På den tiden kunne jeg ikke så mye om vipper og kjøpte derfor de fra H&M og Lindex bare. Ikke det at de ikke er bra, men for 4-5 år siden fantes det ikke så stor utvalg av vipper i de butikkene som det gjør i dag.


Så her har dere mine topp 3 løsvipper akkurat nå:

1. Hudabeauty

Hvorfor?

Vippene har god kvalitet også har hun mange forskjellige modeller en kan velge mellom. Alt fra naturlig til super dramatiske vipper.

Favoritt modeller?

Samantha

Carmen

Hvor kan en få tak i de?

Hudabeauty sin nettside, Sephora i Usa og midtøsten.


2. House of Lashes

Hvorfor?

Igjen fordi de også har mange forskjellige modeller og ofte så er de ganske dramatiske og bøyd. Noe jeg elsker ettersom det gjør at man får mye mere åpen og våken blikk av.

Favoritt modeller?

IconicStarlet

Hvor kan de kjøpes?

House of lashes sin nettside og de fleste H&M butikker.


3. Ardell lashes

Hvorfor?

Bra kvalitet, ikke så dyre og finnes i mange forskjellige modeller.

Favoritt modeller?

120

203


Hvor kan de kjøpes?

I Oslo kan man blant annet kjøpe de på Visage, TL akademiet (sikkert flere andre steder jeg ikke vet om også). De fleste norske skjønnhets nettbutikker selger de også.


Hva er din topp 3 løsvipper og hvorfor?

Slik fornyer du den gamle pinsetten din!

Vi har vel alle en eller flere pinsett hjemme som vi ikke bruker. Men pinsetter er kanskje også et av de redskapene en ikke kjøper nye av så ofte. De fleste av oss har som oftest en favoritt pinsett som passer perfekt i hånden som vi helst vil bruke når vi skal nappe bryn og fjerne uønsket hår. Bruker du en pinsett for ofte, kan skarpheten med tiden bli dårligere. I dag tenkte jeg derfor å gi dere et lite tips på hvordan du kan fornye en gammel pinsett hjemme som er du er glad i!Om den pinsetten du ønsker å fornye har fått kjørt seg opp gjennom årene, kan du finne et av de groveste neglefilene du har hjemme og legge pinsetten i åpningen. Du kan først jobbe med å skarpgjøre pinsettet  på hver side. Så kan du dra det i forskjellige rettninger til du føler begge sidene er blitt glattet ut og renset. Avslutt prosessen når du føler pinsetten har fått nok skarphet. Test det gjerne ut underveis så du vet hvor lenge du skal holde på!
Genialt, eller hva?:D

(c) Farid O

Smink deg til smalere og mindre nese

STEP 1:

Skyggelegg de stedene du vil dempe og forminske.STEP 2:

Blend markeringen godt og forsiktig med en liten blending kost.STEP 3:

Når du føler du har blendet det mørke godt nok ut, så kan du highlighte begge sidene på nesen, for å gi nesen en enda smalere og mer markert effekt.

STEP 4:

Blend det highligheten godt ut med det mørke, enten med en blendingskost eller en mini beautyblender. Blend til du ikke lenger kan se overgangen mellom det mørke og det lyse.


STEP 5:

For å blende ekstra godt og få det til se naturlig ut, kan du gå over kontureringen med en stor blendingskost og pudder.

STEP 6:

Higlight nesebeinet og nesetuppen.

Hvorfor?

Ettersom jeg har brukt en mørk farge for å få dempet områdene rundt nesebeinet, så bruker jeg en highlighter på nesebeinet og tuppen for å få det fremhevet. På den måten vil nesen din bli seende enda smalere ut.Resultat!:D


 #sminkdegtilsmalerelese #hvordansminkenesensmalere #fakenosejob #gilmakeup #side2

Hvordan se presentabel ut, uten sminke!

Bare for at du ikke ønsker å bruke sminke så betyr det ikke at du ikke kan se velstelt, våken og presentabel ut! Her får dere mine beste tips og triks til å se mer våken og presentabel ut uten sminke!

Press en kald skje mot øyelokket og under øynene

Hvorfor?

Det kalde metalet vil redusere hovenhet og det vil også få blodårene til å trekke seg sammen.

Rens huden nøye

Hvorfor?

For å få vekk svette, avfallstoffer, skitt og døde hudceller.

Skrubb leppene

Hvorfor?

Om du har tørre lepper som meg, så hjelper det ikke å påføre masse leppomade på leppene. Du må først skrubbe dem for å få vekk det øverste laget med død hud, fordi det sperrer for all pleien.

Stell og form brynene

Hvorfor?

Stelte øyenbryn og riktig brynform former ansiktet og kan gi en mer åpen og våken blikk.

Børst dem

Hvorfor:

Så de ser mer stelt ut!

Bøy vippene

Hvorfor?

Så du får mer våken blikk!

Fjern dunn fra over leppa og ( resten av ansiktet )

Hvorfor?

Så huden din ser friskere og renere ut. Selv så fjerner jeg kun hår over leppa med tråd, men om du f.eks har uønsket hår andre steder i ansiktet også, så burde du enten fjerne det med tråd eller bruke andre metoder for å bli kvitt det.

Bruk en god fuktighetsgivende krem med solfaktor

Hvorfor?

For å gi mer fukt til huden samtidig som det vil reparere hudens beskyttelsesbarriere mot varme, vind osv.

Stell håret ditt

Hvorfor?

Da vil du automatisk se mer presentabel ut.

Sist men ikke minst: Masser kinnene

Hvorfor?

Så du får mer glød og farge i kinnene.


Om du føler det ble for mange steg eller at du ikke har tid til å gjøre alt dette så må du huske at 1. Så napper man brynene og fjerner uønsket hår fra ansiktet hver 2-3 uke. Skrubber leppene 1-2 ganger i uken og steller håret vanligvis rett etter en dusj. Velg derfor bare de stegene du føler du trenger i hverdagen for å spare tid:)
Hva er dine beste tips til å se mer våken og presentabel ut?

Slik bruker du en vippetang!

Jeg blir ofte spurt om hvordan en vippetang skal brukes for best resultat av buede vipper. Om den skal brukes før eller etter mascara og hvor lenge en skal holde tangen på vippene og hvor mange ganger en skal bruke den. I dag vil jeg derfor gi dere noen tips på hvordan jeg buer mine vipper med vippetangen og besvare noen av de nevnte spørsmålene.

Vi vet alle at buede vipper gir en merkbar forskjelle med mer åpen blikk og en effekt av større øyner. Dersom du ikke er født med buede vipper som meg, så kan du alltid bruke en vippetang for å få drømmevippene. Men, en vippetang skal du bruke forsiktig! Buer du vippene feil kan du knekke dine vipper. Dette er viktig å huske på når du skal bøye dine vipper med en vippetang:♥  Invester i en god vippetang med bøy som passer til din øyeform.

♥  En vippetang bør brukes før du har påført mascara på vippene.

Hvorfor?

Vippene kan klistre seg til tangen om du bruker det med mascara og det kan føre til at vippene knekkes eller faller av.

♥ Bøy vippene dine flere ganger

Hvorfor?

Isteden for å bare bøye vippene engang og holde de for lenge, kan du prøve å bøye vippene 2-3 ganger. Har du lange vipper kan du bøye engang nærmest vipperoten og engang litt lenger ut i vippene. Da slipper du å få vippene knekt og på den måten vil de også bøye seg mer naturlig.

♥  Bytt ut den lille puten på vippetanga.

Hvorfor?

Jo, om du bruker vippetangen din for ofte uten å bytte den puten, vil det føre til at dine vipper sitter fast i tangen og det vil enten knekke eller gjøre sånn at dine vipper faller av.


 

 

#vippetang #hvordanbrukevippetang #buedevipper #perfektevipper #gilmakeup #sminke #

 

 

Tre steg til myke og sprekkfrie lepper!

 

 Tørre, sprukne og flassete lepper ser ikke spesielt sunt ut. Ikke bare det men det kan også til tider være ubehagelig, irriterende og smertefullt! Jeg er en av de som sliter litt med tørre og sprukne lepper uansett årstid. Jeg skal ærlig innrømme og si at jeg ikke er så flink til å drikke nok vann i løpet av dagen. Det går dessverre veldig utover leppene mine. Jeg må derfor engang i blant ta ekstra vare på dem. Spesielt nå som det er høst da er bruker jeg å skrubbe leppene minst engang i uken, for å få vekk det tykke laget med døde hudceller som sperrer for pleien jeg påfører daglig på leppene.

Slik gjøre jeg det:

1. Jeg bruker å skrubbe lepenne med The lip scrud by Sara H. Denne skrubben består av lyse og mørkebrune sukkerkrystaller med jojoba og druekjernolje oljer. Jeg tar litt av skrubben og masserer godt på leppene med en fast, sirkulær bevegelse i cirka ett minutt. 

2. Jeg fukter en bomullspad med lunket vann for å fjerne skrubben fra leppene. Skrubber leppene godt med en god leppeskrubbe.

3. Også avslutter jeg det med en god  og fuktighetsgivende leppomade.

Tips:

♥Masser leppene med et lett trykk fra fingeren mens du påfører leppebalmen, det setter i gang blodsikulasjonen og får leppene til å føles friskere og fyldigere!

♥IKKE SLIKK leppene når du føler de er tørre i kulda, spytt gjør leppene enda mer flakete!
Hva er dine beste tips til mykere lepper?:)

#sprekkfrielepper #mykelepper #gilmakeup #gilan

Slik får du perfekte øyenbryn


 

Steg 1: Det er alltid greit å starte med nappede bryn! For da blir resultatet mye bedre og brynene vil se mer stelt ut!

Steg 2: Bruk en kort og kompakt brynskost og tegn en småskarp linje på undersiden av brynet, starte gjerne linjen fra midten av brynet.


Steg 3: Om du f.eks har en liten tom rom over brynet slik som jeg har, så kan du tegne en lett linje langs toppen av brynet også først.

Steg 4: Fyll så i bøyen og de stedene i enden som trenger å bli fylt inn med den samme kosten og skyggefargen.

Steg 5: Fyll inn resten av brynet med med en lysere skygge eller en lysere penn og bland den inn med den mørkere fargen vi la i enden tidligere.

Steg 6: For at det ikke skal være noen harde linjer kan du børste gjennom brynene godt slik at børste treffer fargen og jevner den ut.


Steg 7: Avslutt med å legge brynsgele slik at hårene holder seg på plass hele dagen!


 #gilmakeup #perfektebryn #slikfårduperfektebryn

New in: Beauty blender 2- pack mini!

Hei igjen! Håper dere har en bra kveld så langt! Her har dagen gått i ett! Jeg dro på trening rett etter å ha klipt ferdig en ny video, deretter dro jeg innom butikken for å handle litt matvarer til middagen. I dag bestemte jeg meg for å lage noe skikkelig kurdisk middag, det ble Tawe & ris til de av dere som vet hva det er haha. Kanskje en av mine favoritt retter når det kommer til kurdisk mat, får liksom aldri nok av det! Til de av dere som ikke vet hva det er, så er Tawe en slags gryte med kjøtt og masse forskjellige grønnsaker som først stekes, deretter stekes det i ovnen sammen med kjøttet osv! Trust me, det er en skikkelig tidskrevende rett.. har nesten brukt to timer på det! Gleder meg sånn til å spise det, selv om mange kanskje ikke syns det er så morsomt med så sene middager etter dagens heftige treningsøkt med fokus på magen haha!


 

Men, over til kveldens tema. Her om dagen fikk jeg en pakke fra MakeStyle som inneholdte mye forskjellig. Disse to søte små beauty blenderne var noe av det som var i pakken! Jeg hadde lenge hatt lyst til å teste de ut og nå har jeg gjort det og jeg kan ikke si annet enn at jeg er frelst! De er så søte at jeg nesten får lyst til å spise de opp! Så, disse to mini blenderne var altså mye bedre enn jeg trodde de ville være! De passer perfekt til sånne som meg som både bruker foundation og concealer! De passer også perfekt om du skal dekke til urenheter, da kan du blende ut produktet uten at produktet havner på steder der det ikke trenger å være.

Disse beauty blenderene finner du her!Dette er de stedene jeg bruker mini beauty blender: Under øynene, som dere ser på bildet over. I amorbuen for å blende ut concealer, på haka, under brynene og på nesen om jeg konturer ansiktet. Før du bruker skjønnhetsblenderen må den fuktes med vann, slik at blendingen blir som det er ment til å være. SMUD:)! Genialt eller hva?

 Sponset produkt!

#minibeautyblender #makestyle #gilmakeup

Bart er KULT, men på MENN!

I dag vil jeg skrive om en tema jeg aldri før har tatt opp på bloggen. Dette er noe jeg tidligere har hatt kjempe lyst til å skrive om, men så visste jeg ikke helt hvordan type reaksjoner jeg ville få på det. I dag har jeg bestemt meg for å skrive om det, uansett reaksjoner og meninger rundt tema. Jeg er skjønnhetsblogger og jobber i tillegg som makeupartist. Automatisk, så legger jeg fort merke til hår i ansiktet, feil bryn form og andre små-sminkefeil når jeg står og snakker med noen. Jeg er så opptatt av det at jeg så vidt klarer å fokusere på det vedkommende sier til meg når jeg først finner en sånn type "feil" hos noen. Ikke tro at jeg ser etter feil hos andre nå, eller er pirkete, men det er jobben min å kunne se slikt og evt få orden på det. Jeg klarer derfor ikke å la være å se på det når jeg først ser det hos andre, selv om vedkommende ikke er en kunde. Når vi snakker om oppmerksomhet så er det mange ting som i løpet av få sekunder kan catche min oppmerksomhet, men er det en ting, en ting som gjør at øynene mine popper ut når jeg først ser det.. Hele meg står og stirrer på det og prøver å forstå hvorfor vedkommende ikke har gjort noe med det. Og det er  nemlig...hold dere fast...JO, kvinner/jenter med bart!

Det er menneskelig å ha hår på kroppen og i ansiktet. Alle mennesker har det, noen litt mindre enn andre. Jeg forstår også at alle ikke er like opptatt av utseende, men jeg mener at alle og da mener jeg alle kvinner burde i det minste ha stelte negler, bryn og null hår over leppa. Uansett hvor lite interesse de har for utseende. Med det så mener jeg ikke 10 mm langer negler med rosa lakk, eller for markerte øyenbryn som er tegnet med tusj( ikke noe galt i det om du føler det ser pent ut), men poenget mitt er det at man ser stelt ut. Lange dun på overleppen er ikke noe særlig pent. Det har ikke noe å si om du har knall svart eller helt blond hår,  jeg har sett begge og ingen av dem er tiltrekkende! Jeg er ganske ærlig når det kommer til slike ting, i hvertfall hvis jeg ser at vedkommende ikke har tenkt over det selv, eller ikke vet hvordan det skal gjøres. Jeg elsker å hjelpe andre og gi dem tips på diverse ting. Som regel så har jeg fått positive reaksjoner når jeg først har gitt noen tips angeånde deres bryn, øyenskygge, foundation, hvordan de kan gjemme extensionsclipsene bedre osv. Da mener jeg ikke bare mine kunder, for de er jeg super ærlig med uansett og all the way. Men jeg mener andre jeg f.eks møter ute. Jeg har veldig lett for å snakke med folk og klarer heldigvis å lese mennesker fort. Jeg klarer derfor fort å se om vedkommende hadde tålt å høre fra meg si noe sånt eller ikke. De fleste setter stor pris på min ærlighet og sier hvorfor de ikke har gjort noe med det tidligere. De forstår heldigvis at jeg sier det fordi jeg ønsker å hjelpe og ikke for å være frekk.

Men dette med hår over leppa er nesten tabu. Hvorfor det? Det er jo helt normalt. Hår over leppa betyr ikke nødvendigvis at du har unormal hårvekst i ansiktet eller har mannlig testosteron dundrende i kroppen. Det skal derfor være normalt å snakke om det også! Jeg husker jeg var med en gjeng venninner en gang der vi begynte å snakke om hår i ansiktet, så gikk temaet over til hår over leppa. Da så jeg med engang at usikkerheten slå inn hos noen av de. Jenter, vi har alle litt uønsket hår over leppa, sa jeg. "Men jeg har aldri fjernet det sa hun ene venninnen vår, kan du se at jeg har hår der?" Ja, det har du. Ekstra synlig er det fra siden til med. Overraskende sa hun " men jeg trodde det ikke var så synlig ettersom jeg opprinnelig er blond og har nesten helt blonde bryn". Det har ikke så mye å si, bare for at de ikke er svarte betyr ikke det at de er usynlige. Så jenter, dette innlegget skriver jeg til de av dere som kanskje ikke har tenkt over det tidligere eller lagt merke til det selv. Du må gjerne droppe å gjøre det om du føler det er unødvendig, men trust me: Dunfri overlepp gir en mye mer naturlig og fresh look, det mener både jeg som kvinne og de fleste menn. Du ser ikke mindre "unaturlig ut" om du fjerner den barten, det er faktisk noe menn også setter pris på. Det holder med at en i forholdet har bart (med det så mener jeg når det er en mann og kvinne forhold haha), eller hva? hihi

 

I en av de kommende dagene skal jeg skrive et innlegg hvor jeg gir tips om hvordan dere selv kan fjerne hår over leppene:)

Triks deg til større lepper! Steg for steg.

I dag fikk jeg kjempe lyst til å starte dagens innlegg med noen nye sminketips. Det jeg skal vise dere i dag er hvordan dere kan jukse dere til større lepper hjemmefra ved hjelp av sminke. Til de av dere som har lest bloggen min over lengre tid, vet at jeg ikke er så stor fan av kirurgi eller restylane. Spesielt når man kan jukse seg til det ved hjelp av sminke! For et par måneder tilbake skrev jeg dette innlegget på bloggen med noen lignende tips og fikk utrolig bra respons tilbake. Ettersom dere er så glad i slike innlegg og triks så får dere lære enda en i dag! Den jeg har gjort under er noe jeg gjør ofte på meg selv ettersom jeg føler at denne metoden gir best resultat til større lepper. Dette er en metode som består av skyggelegging og highlighting.

Modell: Stine Therese Tangevold

(c) Gilmakeup

1.  Start gjerne med å skrubbe leppene og påfør en god leppomade eller balm for å gi leppene fukt. Start så med å bruke en highlighter rundt leppene. Dra litt opp i amorbuen. Highlighteren kan du enten påføres ved hjelp av en kost, eller fingrene. Pass på at highlighteren du bruker er lett og ikke så pigmentert. Highlighteren skal bare gi leppene en effekt av fyldigere lepper.

2. Bruk så en mindre og mer kompakt kost til å påføre en lett bronzer i amorbuen og rett under leppene. Mørk skyggelegging gir en effekt av dybde og trykker in. Grunnen til at jeg har brukt det her er rett og slett fordi at leppene skal poppe litt mere opp. Mørk skygge rundt leppene fremhever leppene, gjør dem mer markerte og gir en fylldigere og større effekt. ( Ofte så stopper jeg etter dette steget og avlsutter med en lett leppestift for en mer naturlig resultat.)

3. Fyll inn leppene med en farge du ønsker, her har jeg brukt en ganske så lys lipliner for å få en effekt av enda større lepper.

4. Avslutt med en god lipgloss!

Om du føler jeg fortjener å vinne Årets beautyblogg igjen! <3Slik sminker du øynene større, steg for steg!

Jeg blir ofte spurt om hvordan man kan sminke øynene sine større. I dette innlegget skal jeg vise dere noen enkle triks som gjør at øynene ser større, mer åpne og våkne ut! Dette er favorittlooken min de morgnene jeg står opp tidlig og har sovet lite kvelden før! Det får meg fra  å se trøtt ut til å se lysvåken og frisk ut!:D 

1. Start med en god base så øyenskyggen sitter dagen lang.

2. Bruk en stor blendingkost og påfør en litt frisk farge i globallinjen ( denne fargen skal være en slags base til hovedfargen du skal bruke. Jeg har f.eks tenkt å bruke brunetonre og går derfor for en oranje farge som base).

3. Bruk en litt mindre blendingskost til å påføre en mørkere øyenskygge.

Denne fargen skal påføres bredest i ytterkanten og smalere innover.


4. Bruk så en enda smalere og mer kompakt blendingkost til å påføre en varm brun skygge rundt hele øyet. Langs vippene nede kan du påføres med ekstra lett hånd slik den er mørkest ytterst.

5. Bruk en hvit eller beige kajal nede på våtkanten. 6. Bruk en vippetang for å bøye vippene. Start nærmest vipperoten og bøy vippene i tre omganger på hvert øye.

Avslutt med å påfør mascara på vippene. Har du f.eks veldig korte og ikke så fylldige vipper kan du bruke punktvipper for litt mere dramatisk resultat.

#Sliksminkerduøynenestørre #sminkøynenestørre #størreøyner #sminkøynene #stegforstegøyesminke

Lykke til når du skal prøve dette ut!

Juks deg til større lepper uten Restylane!

Er du en av dem som drømmer om fyldigere og større lepper som Angelina og Brigitte Bardots? Det er dessverre ikke alle som er velsignet med det. Jeg er en av dem som ønsker større lepper uten å måtte gå gjennom kirurgi og Restylane. I dag finnes det heldigvis mange andre måter en kan få leppene til å se større ut på, som blant annet sminke. Det er mye forskjellig du kan gjøre med sminke for å få effekt av fylldigere lepper, den metoden jeg viser under med bare lipline er den jeg bruker mest. Det er rett og slett fordi jeg ikke er så glad i lipgloss og vanlige leppestifter og føler at lipliner holder seg bedre og gir en mer naturlig resultat.

Slik jukser jeg meg til større lepper uten Restylane:1. Det er veldig viktig at du starter med rene lepper. Ettersom jeg har veldig tørre lepper så starter jeg alltid med en lipbalm og tørker det overflødige før jeg setter i gang.

Tips:  Om du ønsker veldig naturlig resultat, så kan du bruke en lipliner som matcher leppene dine. For da kan du også bruke den til å rette opp leppeformen din om du skulle trenge det. Jeg er aldri nøye når jeg fyller inn leppene for det er faktisk det som får leppene til å se naturlige og fylldigere ut.

2. Form leppene helt vanlig slik som jeg har gjort under også fyller du inn resten ved å tegne små-streker på begge leppene.

3. Gni leppene forsiktig mot hverandre til du ikke lenger ser strekene.

4. Du kan bruke concealer rundt leppene for å få vekk fargen som har gått for langt utenfor leppene. Blend ut concealer med fingertuppene.

Før og etter!


Håper at du har lyst til å teste ut denne teknikken, si gjerne i fra i kommentarfeltet under hvordan det gikk :)

#størrelepperutenrestylane #juksdegtilstørrelepper #størrelepper #storelepperutenrestylane

Slik sitter 17. Mai sminken din hele dagen!

Det er visse ting som nærmest er garantert og ikke minst et must å gjøre på selveste nasjonaldagen. Som blant annet å stå opp tidlig, spise is, gå i tog, veive med det norske flagget, klemme og hilse på kjente og ikke minst å være ute i noen timer. Vi vet alle at 17.Mai innebærer en del gåing, det er mye folk og litt avhengig av været så kan det også hende at det blir litt svett, fukt eller rett og slett tørt for huden. Så jeg har tenkt å gi dere noen tips sminkemessig slik at sminken skal holde seg som du ønsker gjennom dagen. Det betyr at du må gi sminken litt ekstra tid og effort den dagen. Du bør også kanskje tenke på skaffe deg noen av produktene jeg nevner under om du ønsker å se like fresh ut dagen lang!Slik sitter sminken lengre enn lengst

Primer

For at foundationen skal bli jevn og fin og sitte lenge så må du bruke en primer. Mange tror de kan erstatte det med en dag-krem. Vel, det kan du ikke gjøre. Det er to helt forskjellige produkter og du må derfor bruke primer og ikke fuktighetskrem om du ønsker at foundationen din skal holde seg dagen lang.
1. Nyx, studio perfect primer, her / Mac, prep and prime med solfaktor her / Smashbox photo finish primer her

Øyenskyggeprimer

Øynene er ansiktets viktigste trekk og det første man ser hos andre. Uansett om du har tenkt å gå med nude øyenskygge eller alle regnbuens farger så må du bruke en god øyenskygge primer. Det gjør at du unngår striper, svett på øyelook og smeltende øyenskgge.
1. NYX eyeshadow base her / 2. Flarmor base her / Mac, prep and prime her

Nei nei nei..

Ikke bruk foundation og concealer på øyelooket. Du kan selvfølgelig gjøre det om du ikke har annet å bruke.. men har du tid og penger så burde du skaffe deg en øyenskygge primer før du skal ut og kose deg på 17.mai.

Eyeliner og mascara

Redd for at det kommer noen dråper regn på 17. Mai med tanken på øyesminken? Vel, regn skal du ikke se bort i fra med det været vi har her i Norge. Bruk derfor en vannfast mascara og eyeliner! Da slipper du å se deg i speilet hver 5 min for å se om du er svart rundt øynene.
Vannfast kohl, her / Vannfast gel liner, her / Vannfast mascara, her

Lepper

Bruk lipliner eller en matt-leppestift om du ikke ønsker å stresse med å friske opp fargen på leppene. Matt-leppestistift og lipliner holder seg mye lengre enn hva lipgloss og leppestift med gloss gjør.

 Exaggerate Lipliner, her / Twist-Up Matt, her / Mac matt leppestifter her

(Noen av linkene er adlinks)

Hva er dine tips til holdbarsminke?

Slik setter du på punktvipper: Trinn for trinn!

Kunstige øyevipper kan gi øynene dine det lille ekstra, de kan settes på som hele vipper og punktvipper. "Men hva anbefaler du, hele vipper eller punktvipper" Blir jeg alltid spurt av mine kunder og lesere når det gjelder falske vipper. Det kommer veldig ann på hvordan type øyner og vipper en har, hva en ønsker å oppnå med falske vipper og hva slags annledning det er. Jeg ser veldig fort om jeg skal bruke hele vipper eller punktvipper på kundene mine av å se på øyeformen og vippene deres. Jeg går som regel for punktvipper på de som er veldig naturlige av seg og ikke ønsker for mye. Da er punktvipper det beste valget, ettersom punktvipper kommer i mange forskjellige lengder og varianter, så er det lettere å skape en naturlig resultat og tilpasse det til forskjellige øyeformer. 

Selv om jeg er svak for hele-vipper og effekten den gir, så går jeg oftest for punktvipper når jeg ønsker en naturlig resultat. Uansett hvor tett du setter punktvipper, så vil de alltid se mer naturlig ut enn hele vipper mener jeg. Så, dette er hvordan jeg setter på falske punktvipper:

Tips til deg som har få og korte vipper:

Om du har veldig få og korte øyenvipper, så kan du starte med å legge mascara. Da vil du få vippene til å virke tykkere og du får et bedre utgangspunkt når du skal feste punktvippene.

Bruk pinsett, dypp det i lim og fest det en og en, antall og plassering velger du utfra hva slags resultat du ønsker.  Her bruker jeg Duo-limet, det finner du HER.

Vippene skal plasseres så nær vippepraden som mulig! Vippene jeg bruker er fra Ardell og du finner dem HER.

Resultat:Hva foretrekker du, hele vipper eller punktvipper?

(affliatelinker)

#hvordanpåførepunktvipper #punktvipper #falskevipper #gilmakeup

Dagens skjønnhetstips: La huden din puste og lær deg å bli komfortabel i din egen hud!

Eller vent litt, det har du mest sannsynlig hørt og lest om før. Ikke bare en og to ganger, men sikkert uttalige ganger tidligere. Til tross for det vil jeg atter en gang minne dere på hvor viktig det er at huden får pustet i fred noen ganger. Ikke bare er det sunt for huden din, men for deg selv også. Flere tror jeg går med sminke 24/7 pga jobben min og bloggen. Nei og nei, det gjør jeg ikke. Bare fordi jeg jobber med sminke, tar bilder, glatter ut huden betyr ikke at jeg ikke kan være uten sminke. Men når jeg først sminker meg og tar bilder så vil jeg at sminken skal være synlig, da må jeg nesten dra opp kontraster, kanskje glatte ut noen kviser osv for å gi looken en helhetelig look. Som regel så vasker jeg av sminken rett etter å ha tatt bilder fordi jeg er for glad i huden min nå til å ikke la den få puste. Ja, mange produkter er faktisk sunne for huden vår nå til dags. Til tross for det klarer jeg ikke å gå med sminke med mindre jeg skal ta bilder eller gjøre noe spesielt i forbindelse med jobb eller andre type annledninger.  Jeg har hatt perioder i livet mitt hvor jeg nesten følte at jeg ikke kunne gå ut uten sminke, men jeg har aldri før følt meg så komfortabel og fresh uten sminke som jeg har gjort i de siste årene i livet mitt. Nettopp fordi jeg har kommet til en enighet med meg selv rundt dette.

Grunnen til at jeg velger å skrive om dette teamet igjen er rett og slett fordi jeg blir redd av å tenke på alle de jentene/kvinnene der ute som er helt avhengig av sminke. Jeg får bestandig mailer, meldinger og kommentarer fra jenter som søker tips om hvordan de også kan lære seg å bruke mindre sminke eller føle seg komfortable med sin egen hud. Jenter, det er ingen tvil om at vi alle ønsker å se freshe ut og føle oss som verdens vakreste, men utseende er dessverre ikke alt. Skjønnhet kommer innenfra! Klisjé ja, men det er jo sannheten. At vi kan få oss til å føle oss litt ekstra pene, freshe oss opp litt i ny og ne til annledninger etc er selvsagt fullt forståelig og jeg gjør det oftere enn mange andre nettopp pga yrket jeg har. MEN til syvende og sist, all verdens sminke, extensions, vipper, hæler, sprøyter, skjønnhetsoperasjoner og hold inn korsetter osv kan ikke slå en selvsikker og varm personlighet når alt kommer til alt. Fordi en skal jo også være seg selv under alt dette. Lær deg å ha trua på deg selv, om du ikke liker den du er, om du ikke føler deg pen uten sminke så hjelper det ikke akkurat andres syn på deg når du velger å gjøre det. Smink deg, men kun for deg selv til å begynne med. Pynt deg, men kun for deg selv og ikke andre. Gjør det som gjør deg komfortabel og ikke andre. Kroppen din tilhører deg, gjør derfor det som gjør deg og kroppen din glad. Sett deg i første rekke, fordi det er først da du kan være komfortabel med de valgene som måtte passe for deg. Og atter en gang, la huden din få være i fred fra tid til annen, det har den godt av.

(Nei, jeg har ikke på meg mascara. vippeløft, altså mine egne vipper)

Før pleide jeg som sagt å sminke meg daglig for å føle meg grei blant andre. Eller, det var i hvert fall det jeg trodde. Helt til en gang for mange år siden jeg kom hjem fra høgskolen, fjernet sminken min og så meg selv i speilet. Jeg sto og så på meg lenge og når jeg skriver lenge da mener jeg lenge. Jeg sto der uten sminke og tenkte, hvorfor sminker jeg meg egentlig? Gjør jeg det for meg selv eller andre?

Jeg er stolt over den jeg er, bli det du også <3 Del din usminket bilde av deg selv med meg på gilan@gilmakeup.com så jeg kan lage en bilde-kollasje av usminket meg og dere og dele det på bloggen for å inspirer og motivere andre til å gjøre det samme.

Falske vipper, hva er det for noe?

Neida.. kommer nok ikke til å snu ryggen til falske vipper så lett. Men om jeg har brukt de mindre i de siste ukene så er det ingen tvil om! Helt siden jeg har vært hos Halat og fått vippeløft har jeg ikke rørt falske vipper, selv når jeg lager sminkelooker til bloggen! Det er helt utrolig for å være meg. Jeg har nesten alltid brukt falske vipper til mine blogg-sminkelooker og når jeg drar på fest. Men i det siste så har jeg vært mer enn fornøyd med mine egne vipper, både med og uten mascara. Vippene mine så liksom helt okey ut tidligere når jeg tok på mascara uten vippeløft. Men nå får jeg mye mer lengde og volum. I love it!:DNå skal jeg jobbe i et par timer, så teste ut en ny kamera til sminke-videoene mine. Jeg kan filme med den jeg har men det tar meg evigheter å lage en video ettersom den ikke er autofocus! Gleder meg til å teste ut den Dino tok med i går for å se om den er like bra som ryktene sier;) Kos dere i dette nydelig vår været dere, vi blogges senere:)

Hvor ofte bruker du falske vipper?

Øyenbryn: Gjør du disse nappe og tegne tabbene?

Jeg har flere ganger skrevet innlegg om hvor viktig riktig form på øyenbryn er. Velstelte øyenbryn ser ikke bare pent ut, men det får deg også til å se mer opplagt ut. Under har jeg tatt bilder av noen øyenbrynsformer som jeg mener alle burde unngå. Ettersom jeg til daglig jobber med nettopp dette, så har jeg blitt mer og mer obs på hvordan andres bryn ser ut. Det er faktisk nesten det første jeg får øye på hos andre mennesker. Så, om du har en av de formene under som etter min mening ikke er så pene å se på, så må du gjerne fortsette med det. Jeg håper ikke at noen føler seg fornærmet av dette innlegget. Jeg håper at det blir lettere for dere å forstå nå som jeg faktisk har tegnet de forskjellige bryn-formene i forhold til mine naturlige bryn. For å se forskjellen enda bedre kan du legge et ark på den ene siden av bildet så bytte om, da vil dere se hvor mye bryn har å si. Det er selvsagt ingen fasit svar på hvordan øyenbrynene skal være for all del, det er smak og behag. Jeg kommer bare med mine tips og hva jeg synes og mener om det, resten av om til hver enkelt som sagt. Så er det jo alltids lov å prøve noe nytt om det er det noen ønsker også. Håper dere forsatt har en god søndag videre.

NEI TIL: Tykke og nærmest tusj markerte øyenbryn. Det er ikke fint. Jeg har gjort denne tabben her selv for mange år siden og jeg er glad for at jeg ikke lenger gjør det. Om jeg tegner de tykke  nå, så bruker jeg tid på å få det til å se naturlig ut, ved å bruke lyse farger, øyenbrynsgele etc.

NEI TIL: Etter min mening så skal selv de med svart hår ikke bruke svart på brynene. Ønsker du en naturlig resultat, så ville jeg anbefalt deg en tone lysere farge enn hår ditt. Skal du gå for en så mørk farge som svart, så må du tegne korte og tynne streker gjennom brynene dine så det ikke ser for unaturlig ut som bildet under.

NEI TIL: En tykk og rett strek er heller ikke så pent å se på. Vi er jo opprinnelig født med litt formede bryn, det ser derfor ikke så pent ut med en strek rett opp.

NEI TIL: For tynne bryn. Tynne bryn kan se fint ut på noen om fargen og formen er riktig. Derimot de som fjerner alt som heter hår og tegner en strek som jeg har gjort på bildet under er dessverre ikke så pent å se på. I hvertfall ikke på unge jenter. Formen under kan få deg til å se eldre og unaturlig ut.

NEI TIL: For korte bryn. Ikke barber halen på brynene dine. To av de vanligste feilene mange gjør når de napper seg er å gjøre nettopp dette  Spesielt når det er dårlig lys og foran et lite speil. Det er viktig at du ser hele ansiktet ditt når du napper deg, slik at du ikke overnapper det ene brynet fordi du ikke ser hvordan den andre ser ut. Bruk tid på å trekke deg tilbake, se på andre brynet så fortsette. Gjør du brynet ditt så kort med vilje for å så tegne er en helt annen sak, men så korte er ikke anbefalt for det. For man vil vel fortsatt se fresh ut uten sminke også?;)

NEI TIL: For kantete øyenrbyn! Dette er den nærmeste formen til mine naturlige øyenbryn, men fordi det er harde linjer så gir det meg mye strengere blikk.NEI: Jeg vet helt ærlig ikke hvordan så mange kvinner kan ha nappet sine øyenbryn slik. Denne formen her er en typisk form som kommer av overnappete bryn. Har du slike øyenbryn og ser det selv men ikke kan gjøre noe med det? Dra til noen som kan nappe bryn så det ikke blir verre:)

NEI TIL: S- formet bryn. Eller, den formen kan også være fin, så lenge det ikke er så markerte linjer som jeg har gjort på bildet under. Firekantet hode, spiss kant og for smal og lang hale er alt annet enn en naturligform.

NEI TIL: Skje-aktig form. Denne formen er kanskje et av de formene jeg misliker mest. Her snakker vi om overnappete bryn til grader. Litt runde bryn er pent, men ikke så runde som på bildet under. Det er dessverre veldig mange der ute som går med akkurat den formen.

NEI TIL: Øyenbryn som er tykkere i halen. Jeg blir så lei meg når jeg ser jenter / kvinner med formen under. Det er meningen at brynene skal være litt tykkere i starten/hodet og ikke i halen.

NEI TIL: Bryn som starter for sent. Både bryn som starter sent og som er for korte i halen kan ødelegge mye for resten av ansiktet og øyeformen din.

INGEN er født med perfekte bryn, det er heller ikke meningen at bryn skal se prikk like ut. Men riktig form er svært viktig for det! Jeg har heldigvis funnet en form som kler ansiktsformen min ( etter mange år med eksprimentering hihi) og kommer nok til å fortsette å gå med den formen her. Ikke gå etter moter, finn en form som kler ansiktsformen din og behold den for alltid..kanskje prøve noe i nye og ne fra tid til annen for forandringens skyld:)

Hvor fornøyd er du med formen på dine øyenbryn?

#sminketabber #øyenbryn #øyenbrynstabber #øyenbrynsformer #eyebrows #eyebrowforms

Hvordan jeg lager ombre-lepper! Steg for steg.

Flere har i det siste spurt meg om jeg kan laget et steg for steg innlegg om hvordan jeg gjør ombre lepper på meg selv og om det er noe som kler alle leppe-former. Etter min mening så kan ombre looken på leppene være like pent på de fleste lepper så lenge det blir gjort på riktig måte. Med det så mener jeg riktig kombinasjon av farger, god påføring, blending og sist men ikke minst riktige produkter!

De aller første gangen jeg gjorde ombre lepper på meg var for mange år siden, da hadde jeg ikke leppestifter i alle farger. Jeg brukte derfor det jeg hadde hjemme, leppestift i rødt og kajal for å få ombre looken. Nå som jeg har de fleste fargene hjemme, bruker jeg de ettersom det går fortere og resultatet blir bedre. Har du begge fargene du ønsker å bruke i leppestift pluss lipliner så vil resultatet selvfølgelig bli enda bedre og holde seg lengre.

(Bildet er redigerte av filnke Rebeca Bacolod)

Hvordan?

1. Har du like tørre lepper som meg, så burde du starte med å skrubbe leppene med en mild leppeskrubb.

(La oss si at du har tenkt å bruke de to fargene jeg har brukt på bildet over.)

2. Da starter du først med å legg på en lipliner rundt hele ytterkanten av leppen både oppe og nede. Det vil gjøre at leppestiften holder seg der den skal være og ikke "blø" ut. Her har jeg brukt en burgunder lipliner, ettersom den fargen går både til svart og rødt.

(Det er to metoder å gjøre ombre lepper på, nå skal jeg fortelle dere om den ene metoden jeg syns er enklest å gjøre)

3. Påfør først den røde leppestiften på leppene. Pass på at du dekker alt og påfør nøye slik at alt ser jevnt og pent ut.

4. Legg deretter den mørke leppestiften eller kajalen, pennen, liplineren hva enn nå det er du har hjemme i 1/3 del av leppene dine ( dvs. Helt ut i leppekantene både oppe og nede). Er det et leppestift, kan du påføre det med et leppestift-kost. Du trenger ikke å dra fargen ut med det samme, legg fargen forsiktig i kantene også kan du bruke samme kosten eller fingrene til å dytte fargen på plass slik at det blir et jevnt og gradert overgang mellom begge de to fargene du har brukt.

5. Du kan bruke gloss over om du ønsker blanke lepper, men jeg ville ikke gjort det selv ettersom ombre lepper som regel ikke holder seg like bra som en èn farget leppestift. Matt leppestift vil holde seg lengre og se penere ut. Har ikke du matte leppestift, kan du bruke et transparent pudder over. Da vil du få en matt og holdbar resultat!

Now my loves.. try it out and let me see the result! :D

Steg for steg: Glitter for nyttårsfeiringen! Slik fester du glitter på huden.

 

For hver gang jeg har lagt ut en sminkelook hvor jeg har brukt glitter på øynene og leppene, så har jeg blitt spurt om hvordan jeg har festet det på eller hva slags glitter det er. Nå som jeg har lagt ut enda en look med glitter og det tross alt er nyttår snart. Det pleier å være et godt tidspunkt for å bruke glitter, så skal jeg fortelle dere kort om hvordan jeg vanligvis bruker å feste det på huden.

Som alt annet, så finnes det en god del produkter som er spesielt laget til å feste glitter med. Selv så eier jeg enda ikke et eneste produkt for bare påføring av glitter. Jeg bruker ikke glitter så ofte og når jeg først bruker det liker jeg å bruke noe jeg har hjemme for å påføre det på med. Det jeg vanligvis bruker er blank/gjennomsiktig vippe lim eller en lip gloss. De stegene jeg skriver under gjelder vanlig glitter lim, vippe lim og lipgloss.


(Det vil komme flere bilder av looken over i løpet av de kommende dagene)

1. Blank vippe lim. For å få glitteret mest mulig fremhevet, så er det best å bruke samme øyenskygge på øyelokket før du påfører glitteret. Det får ikke bare glitteret til å se bedre ut, men det er også veldig "safe" å ha samme farge under glitteret i tilfellet glitteret drysser eller faller av utover kvelden. Da vet du at det ikke ser tomt ut noen steder på øyelokket.

 

2. Når du er ferdig med å påføre skyggen, kan du bruke en av fingertuppene for å påføre limet forsiktig på. Du kan også bruke en liten concealer pensel, det viktigste er at du ikke drar det fram og tilbake på øyelokket, det vil ødelegge skyggen din. Vent gjerne i ca. 20-30 sekunder slik at limet har satt seg litt i huden før du begynner med å legge på glitteret.

 

3.     Du kan påføre glitteret på samme måte som limet om du ønsker det. Enten med en liten og fast kost eller med fingertuppene. Det viktigste her er det at du må dytte glitteret på limet og ikke dra det over som en vanlig skygge.

 

Tips for å unngå rester:

    Start gjerne med øyesminken først, så du enkelt kan rense vekk glitteret som har falt på deler av ansiktet med en sminke fjerner, eller en kost.

Om du liker å sminke øynene sist kan du enten..

    Legge et tykt lag med pudder under øynene for å så børste det vekk med en stor og fluffy kost når du er ferdig med å legge glitteret.

Om du liker å sminke øynene helt til slutt, kan du legge et papirstykke under øyet slik at restene av glitteret faller på det.


 

 

Stem meg gjerne til finalen i Vixen Blog Awards - Årest skjønnhetsblogger. Tusen takk!

 

Tips til Julebordsminke!

 

Flere har spurt om jeg kan skrive et innlegg om litt forskjellige tips til Julebordsminking. Nå som julebordsesongen nesten er i gang, tenkte jeg det passet seg fint å skrive et innlegg om det nå. Under har jeg samlet litt forskjellige tips, fra mine tidligere innlegg om hvordan en skal sminke seg til julebord, hva man burde tenke på og hvordan vi kan få det til å holde seg bra gjennom hele kvelden.Den perfekte julebordsminken skal gjerne være glamorøs og fremmheve dine beste trekk!

Om du er som meg, som liker å ha fokus på øynene så kan du trygt gå for sotede øyne for en slik kveld. Sotede øyne er aldri feil! Du trenger heller ikke nødvendigvis å bruke så mye øyenskygge for å få øyne fremmhevet. Her er noen tips som vil gjøre prosessen enklere for deg, uten at du må bruke evigheter på å påføre øyensyggen.

1. Bruk primer først og fremst, så alt det du legger på øynene etter på holder seg.

2. Husk å duse alle harde kanter. Det mørkeste skal bare bare ligge mot vippekanten, både oppe og ned for intensivering av blikk.

3. Bruk gjerne eyeliner om du føler for det og avslutt med å sette på noen fylldige vipper!

Dropp røde lepper...

..om du ønsker å nyte maten og ikke minst kvelden, uten å måtte se deg selv i speilet hver 10 min for  å se at fargen sitter som den skal være og der den skal være. De jeg ville anbefalt røde lepper til er de som ikke kan sminke seg noe særlig, eller som føler seg mere komfertabelt med farge på leppene enn øynene. Er du glad i sminke og ikke har problemer med å friske opp sminken flere ganger under julebord, så kan du gå for både sotede øyner og røde lepper. Det er jo tross alt kveld! Jeg personlig hadde gått for sotede øyner og lyse lepper, for da slipper jeg å tenke på sminken min hele tiden og om jeg skulle trenge å friske leppene opp, så kan jeg bare ta fram glossen eller den lyse leppestiften og føre det på uten å måtte nødvendigvis se meg selv i speilet.

 

 

Skal du på Julebord rett etter jobb?

Da kan du ta en titt på dette innlegget "Fra dag til fest sminke på 1-2-3!", her viser jeg hvordan en enkelt kan gå fra dag til fest sminke. Dette er da for deg, som føler at det kan bli for mye med fest- sminke på jobb. Det beste du kan gjøre i en slik situasjone, er å sminke deg hjemme, slik som du vanligvis ville gjort.. men fokuser ekstra godt på basen. Ja, det er super viktig at huden ser bra ut. For å få en base til å holde seg gjennom en hel arbeidsdag og en fest senere på kvelden, må du bruke litt mere foundation og concealer enn det du vanligvis ville gjørt. Her har du noen av tipsene jeg har delt på bloggen tidligere for holdbar base:


Nyrenset hud

Det er viktig at huden er nyrenset og tilført fuktighetskrem som er tilpasset din hudtype før du setter på basen.

Primer

En primer er et must om du ønsker at foundationen skal holde seg lenge og se frisk ut. I dag finnes det heldigvis flere primer produkter som en kan velge mellom for å få glattere hud, mer glød eller nøytralisere fargen i huden.

Concealer

Har du litt urenheter eller mørke ringer under øynene kan du først dekke til de områdene med en liten concealer kost. Du kan enten bruke fingrene eller en svamp for å for å jevne det ut.

Foundation

Ettersom det er snakk om fest-base så er det viktig at du går for en god- dekkende foundation. Her kan du velge mellom flytende foundation, kremfoudantion, stickfoundation og mousse foundation. Du kan velge ut i fra hva som er mest passelig til din hud og hvor dekkenden du ønsker at foundationen skal være. VIKTIG: Bruk riktig mengde og riktig utstyr for best resultat. Du kan enten bruke en svamp (som er litt fuktet) eller foundationkost.

Pudder

Finish og fiksering etter bruk av foundation er viktigere enn du tror. Påfør en pudder ( vær lett på hånden) med en stor kost for å få litt mere mattende og dekkende effekt.


Hvordan skal du sminke deg til julebord i år?#julebord #julebordsminke #tipstiljulebordsminke #gilmakeup #sminketips

 

Slik fremhever du den naturlige formen på øynene!

Her har dere mine daglige- øyeskygge rutiner. Målet her er å fremheve den naturlige formen på øynene.

Start med å påføre en primer over hele øyelokket.

Bruk så en stor blender kost for å legge på en base farge ( en nøytral farge ) over øyelokket før du setter i gang med fargede skygger.

Bruk en litt mindre blender kost og beveg den i sirkler fra ytterkanten opp mot øyelokket med fargen du ønsker å bruke.

Legg en mørkere farge i globallinjen, bredest i ytterkanten og smalere innover. Det gir både dybde å løft til øyet.

Bruk så en stor "angled blender" kost for duse ut overgangen.

VOILA! Enkelt, sant?

Hva er dine daglige - øyeskygge rutiner?

 

Slik legger du smashing og holdbar fest-base!

Jeg blir bestandig spurt om hvordan jeg sminker huden min så rent, hva jeg bruker av produkter og hvordan jeg påfører det. Målet med å legge en perfekt base er at den ikke skal synes, det skal bare få huden til å se frisk, sunn og rett og slett fantastisk ut. Den klassiske feilen er det at mange tror en base skal holde seg fint og se bra ut med bare brukt av concealer og foundation. En perfekt base består av primer, concealer, foundation og pudder.  Har du kanskje opplevd at foundationen din blir flekkete etter et par timer eller at du får streker under øynene? Disse vanlige problemene skyldes både feil valg av produkt og feil påføring. Det er viktig at vi kan skille mellom dag og fest base. Dag base trenger mye mindre enn fest base,  som da skal være super dekkende, holdbar og fortsatt se smashing ut.

I dag skal jeg gi dere noen tips til holdbar og frisk fest-base, ettersom de fleste har ønsket og spurt etter et innlegg om det. Jeg skal prøve å skrive flere innlegg om dag /naturlig og foto base også senere engang. Men først, dette er hva du må huske på før du setter på fest-basen:Nyrenset hud

Det er viktig at huden er nyrenset og tilført fuktighetskrem som er tilpasset din hudtype før du setter på basen.

Primer

En primer er et must om du ønsker at foundationen skal holde seg lenge og se frisk ut. I dag finnes det heldigvis flere primer produkter som en kan velge mellom for å få glattere hud, mer glød eller nøytralisere fargen i huden.

Concealer

Har du litt urenheter eller mørke ringer under øynene kan du først dekke til de områdene med en liten concealer kost. Du kan enten bruke fingrene eller en svamp for å for å jevne det ut.

Foundation

Ettersom det er snakk om fest-base så er det viktig at du går for en god- dekkende foundation. Her kan du velge mellom flytende foundation, kremfoudantion, stickfoundation og mousse foundation. Du kan velge ut i fra hva som er mest passelig til din hud og hvor dekkenden du ønsker at foundationen skal være. VIKTIG: Bruk riktig mengde og riktig utstyr for best resultat. Du kan enten bruke en svamp (som er litt fuktet) eller foundationkost.

Pudder

Finish og fiksering etter bruk av foundation er viktigere enn du tror. Påfør en pudder ( vær lett på hånden) med en stor kost for å få litt mere mattende og dekkende effekt.

 

Hva er dine base-rutiner?

Slik setter du på falske vipper!

I de siste årene har jeg brukt kunstige vipper til nesten alle lookene jeg har gjort på meg selv. Grunnen til det er rett og slett fordi at kunstige øyevipper hjelper utrolig mye med det lille ekstra. Blikket kan intensiveres, illusjon av større øyne, lengre øyne, åpnere blikk osv. De fleste av mine venninner og mine kunder mener at vipper er utrolig vanskelig å sette på seg selv. Nå skal jeg fortelle dere hvor enkelt dette egentlig er. Men som mye annet, må du ha riktig utstyr for å gjøre prosessen enklere og få bedre resultat. Det første du må tenke på er:  Hva slags effekt du ønsker av vippene, om du f.eks. skal på fest, må du kanskje velge noen fyldige vipper som fremhever øynene dine enda mere. Skal du på en sommerfest, kan du f.eks. velge noen lange og ikke så veldig fyldige vipper for å få en naturlig og fin resultat. Det er også super viktig at vippene du kjøper ikke er super harde og tjukke i kanten, det gjør det vanskeligere å feste på, spesielt om man ikke har gjort det tidligere.  Du må også ha en god vippelim, en liten saks og pinsett.

Om du skal bruke en hel vipperemse, må du først måle hvor lang den skal være. Slik at den kunstige vippen ikke går utenfor den ytre øyekroken. Som oftest glemmer mange å tilpasse dem, dette gjør at vippen verken sitter som den skal eller holder seg så lenge som den skal.

Legg så en jevnt lag med lim langs kanten på kuntige vippene og vent i ca. 20 sekunder.

Viktig at du venter til limet er halvtørt før du fester vippene!

Bøy gjerne dine egne vipper med en vippetang før du setter på kunstige vipper. Har du lange negler som meg, kan du bruke en pinsett til å holde den fast og feste den godt og tett inntil de naturlige vippene.

Avslutt så med et lag maskara, resultatet blir lengre og fyldigere.

Hvor ofte bruker du kunstige vipper ?

#hvordansettepåfalskevipper #falskevipper #kunstigevipper #gilmakeup #skjønnhetsblogger

 

Slik legger du den perfekte rougen!

Rougen brukes for å gi glød og farge til ansiktet. Men, det kan også brukes til å fremheve kinnbein og gi form til ansiktet. Det er derfor viktig at vi vet hva vi vil med rougen før vi legger den. Det aller viktigste punktet er å vite hvor en skal sette rougen. For å finne ut av det kan du se deg selv i speilet og finne kinnets fordypnings punkt.  Når du har funnet ut av det, kan du finne en kost med riktig størrelse som du kan påføre rougen med. Ja, størrelsen på kosten er kjempe viktig her, har du små kinn skal du bruke en litt mindre kost. Utfordringen med liten kost kan være flekker, det er fort gjort å se flekkete ut når en bruker liten kost. Ettersom jeg selv har relativt smalt ansikt, pleier jeg å sette rougen og fordypningen med en liten kost og blender det godt ut med en litt større kost. For det er meningen at rougen skal gi lett glød, det er derfor uaktuelt med synlige overganger og flekkete resultat.

Slik legger jeg min daglige rouge:

1. Bruk en mellomstor kost og legg rougen midt på kinnbena

2. Fyll hele bredden av kinnet.

3. Dra den forover mot nesen og litt bakover mot hårfestet.

4. Blend den med en litt større kost.

Tips: Om du bruker en fargetone (enten varm eller kald) som passer til din hudtone vil resultatet se mye mer naturlig ut. For best resultat kan du også bruke en highlighter rett over kinnbeinet for litt ekstra glød. Der kan du bruke en stor og løs rouge kost.


Det vil forresten komme flere bilder av denne looken senere idag...eller i morgen:)

Hvor fornøyd er du med måten du påfører din rouge på?

#sminketips #makeup #beautymakeup #skjønnhetsblogger

Bilde tutorial: Slik legger du perfekt eyeliner!

Noe av det aller første jeg ønsket å lære meg da jeg begynte å få interesse for sminke for 6-7 år siden var eyeliner. Jeg spurte min søster om råd og allerede etter 2-3 dager kunne jeg tegne den perfekte eyeliner linjen. Min søster ble sjokkert fordi hun visste jeg egentlig ikke hadde så stor interesse for sminke. Det endte med at jeg gikk med winged linjer gjennom nesten hele videregående og fikk mange av mine venninner til å gå med det samme. Til tross for at jeg ikke bruker det så mye til hverdagen lenger, får jeg bestandig spørsmål om hvordan jeg påfører eyeliner og lager vingene. Jeg skal nå vise dere en enkel metode som jeg ofte bruker når jeg skal ha veldig synlig og tjukk eyeliner, men dette som alt annet trenger litt øving til det blir perfekt.  

Verktøy og type eyeliner er super vitkig her. Du må tegne linjen med det du føler er lettest. Jeg bruker som regel gel eyeliner og går over med en liquid eyeliner om jeg ønsker en ren og skarp linje. For denne tutorialen har jeg bare brukt gel eyeliner og en skrå øyenbrynsbørste for å få den perfekte vingen.

1. Start med å legge eyeliner fra midten av øyelokket til nesten ytre øyekrok

2. Nå skal du tegne en rett eller litt bøyd strek (etter hvordan ving du ønsker) fra øyekrok og oppover.

3. Nå skal du tegne fra ving-enden inn mot (øyelokket) den første streken du tegnet slik at det ser ut som en spisstrekant.

4. Nå skal du fylle inn og tegne i trekanten.

5. Om ønskelig kan du nå tegne resten av streken også inn mot øyekroken, slik som jeg har gjort. Denne delen skal være tynnere enn den streken du tegnet fra starten.

Resultat
Husk at trening gjør mester!

Hva syns dere?

#howtowingeliner #eyeliner #stepbystep #sminke #makeup #gilmakeup

Bildetutorial: Slik tegner du øyenbrynene tykkere!

Øyenbryn er et av ansiktets viktigste trekk. Formen på øyenbryn har mye å si for ansiktstrekkene og øynene. I dette innlegget skal jeg vise dere hvordan jeg former og tegner mine bryn litt tykkere med brynskygge.
Start med å gre hårene oppover.

Som dere ser så bruker jeg en øyenbrynskygge til å fylle inn brynene mine. Jeg starter med å dra en linje fra nedre delen av brynet og ut, så jeg har en form å tegne etter.

Det neste steget blir det å fylle inn brynet med farge, jeg starter fra midten av brynet først til enden. Etter det tegner jeg forsiktig og svakt på frontpartiet. Viktig at den delen ikke blir like mørkt og markert som resten av brynet. Om du holder penselen som jeg gjør på bilde nr 6, lager små og svake streker oppover vil det se ut som hår og dermed gi dine bryn en fyldigere og mer naturlig look.

Etter å ha fylt brynene inn, bruker jeg som regel å "rense" det som er rundt brynene med concealer. Det gjør at brynene ser mer stelt ut.
Det er super viktig at en avslutter det med øyenbrynsgelé. Her kan du bruke en gjennomsiktig gelé eller en med farge slik som jeg gjør.Hvordan former du dine bryn?
#eyebrows #picturetutorial #gilmakeup #beautyblogg #sminkeblogg #

Client: Engagement makeup and styling- Before and after!

Hei igjen dere! Under har dere før og etter bilder av nydelige Sairan, en kunde jeg hadde for en god stund siden. Sairan skulle holde en liten forlovelsesfest og ønsket derfor å bli sminket og stylet av meg til den store dagen. Søt jente med nydelig og positive utstråling! Jeg deler resten av bildene med dere senere i dag eller i morgen. Hun så helt ærlig ut som en prinsesse med kjolen og alt, dere vil elske resultatet!:D

Careka dî slav. Ew wênet hing di binen, wenêt Seiranêne. Sairan bery demeki hatbu nik min da bo nîshanîya wê mikyackem u stylê bikem. Kichkeka shrin u keif xush, pshti ko ez ji stylinga wê xilas buim, ew weki princesseke lehat ko kras kriyê. Yan ev sheve yanji siba de heshta wenêt wê nisha hingo dem di gel krasi. Ez bejîm dê hin ji wekî min gelek hesh result´a we ken;)

Syns?

#styling #engagementmakeup #engagementparty #kurdishbeauty #sairan #gilmakeup

5 must - have makeup products!

1. Sminkekoster

Det viktigste du kan ha for å legge en flott makeup, er koster av god kvalitet. Jeg syns det er utrolig synd å se mange jenter investere i veldig dyr sminke og som nesten ikke eier en bra sminkekost. Du trenger ikke å ha et sminkekostsett på 24. Kjøp de du vet du kommer til å ha bruk for i hverdagen. Dere kan klikke HER for å lese om mine "5 must have makeup brushes".

Sigma er et av mine favoritt merker når det kommer til koster.

2. primer

I dag kan vi finnes en primer til nesten alt, øyne, hud, lepper osv. Fordi at sminke skal sitte bra, må du først gjøre klar huden glatt og fin ved å ta på en base/primer. En primer sørger for å fylle inn rynker og jevne ut huden. Det er mye lettere å få en jevn og fin foundation-resultat når man først har funnet den perfekte primeren for sin hud-type. Dette er et must for meg!

Min elskede primer fra Smashbox. Jeg bruker nr. 1 - Blend.

3. Foundation

Det nytter ikke hvor fin øyesminke, leppestift eller hvor god hårdag du har, hvis huden din ikke ser like bra ut. Ja, det er kanskje litt vanskelig å finne den perfekte foundation, men det er super viktig at man har riktig tone og type foundation til sin hud. Har du f.eks tørr hud, må du gå for en foundation med mye fuktighet. Har du fet hud, bør du bruke en litt mattende og oljefri foundation. Feil foundation sitter som regel dårligere og kan føre til urenhete og ekstra sårbar hud. Det vil vi ikke ha!

Perfekt oljefri foundation fra Smashbox til min kombinerte hud.

4. Concealer

Noen ganger hører jeg jenter si: Jeg bruker ikke concealer, jeg klarer meg bra med bare foundation. FEIL, sier jeg. Da går du glipp av mye. Foundation skal ikke engang påføres rundt øynene, ettersom huden er tynnere og mer sensetiv. Uansett hvor lite sminke du bruker til hverdagen, bør du ha en god concealer i sminkepungen. Før du kjøper en concealer, bør du først vite hvor mye dekk huden din trenger. Har du veldig mørke ringer under øynene, eller kanskje mye urenheter bør du gå for en god dekkende primer som passer til din hudtype. Har du lite synlige mørke ringer, kan du gå for en med litt tynnere konsistens.

My one and only Wheel 6 concealer fra Visage

5. Brow filler

Bryn er noe jeg bruker mest tid på når jeg sminker meg. Det er super viktig at man har fine bryn, det er noe som former hele ansiktet! Jeg har alltid sagt: heller pene øyenbryn enn bra øyesminke. Jeg kan lett droppe øyesminke og leppestift for å få tid til forme mine bryn i en travel dag. Alt du trenger er en øyenbrynspenn eller riktig øyenskygge tone ( helst en tone lysere enn din hårfarge) og en god liten, kompakt øyenbryn kost. Som jeg også har nevnt høyere oppe i innlegget: Det viktigste du kan ha for å legge en flott makeup, er koster av god kvalitet. Så bedre med kvalitet i koster, enn kvantitet:)


Selv så bruker jeg bryn- produkter fra Anastasia B.H.

Hva er din topp 5 må-ha sminkeprodukter?♥

 

 

Beautiful morning

God morgen solstråler! Med engang jeg stod opp i dag, bestemte jeg meg for å starte denne morgenen med et tidlig innlegg til de av dere mine lesere som er mest glad i å lese bloggen min om morgenen! Ikke det at jeg har så mye spennende å dele med dere akkurat nå ettersom mye av min tid har gått til jobb i det siste. Men, jeg tenkte at det var på tide med litt oppdatering for det. Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å blogge som før, selv om jeg har mindre fritid i hverdagen nå på grunnen av jobb og hjemme. I går fikk jeg endelig tid til å møte min beste venninne Asma. Jeg har hatt for mye å gjøre og hun har hatt masse lesestoff å gå igjennom, ettersom det er eksamener osv nå. Hun kom faktisk til meg etter at hun var ferdig på eksamen. Vi spiste noe lett sammen hjemme, så gikk vi ut sammen. Vi shoppa litt, spiste mat + mye annet usunt sammen hihi. Det var utrolig koselig, men både jeg og henne kjente hvor slitne vi ble av all kaklinga og gåinga på slutten. Vi hadde ikke sett hverandre på ca. 3-4 uker. Da kan dere tenke dere hvor mye vi måtte ta igjen haha.

Nå må jeg forberede meg til å ta imot dagens kunde. Senere i dag deler jeg noe spennende med dere. Ha en nydelig da så lenge dere.

Dine planer for i dag?

Sneak peak - Valentines makeup

God dag dere! Så utrolig deilig å endelig kunne sove uten smerter i ryggen. Jeg har sovet som en stein i natt og våknet glad og utvilt. Akkurat nå mens jeg sitter og skriver dette, sitter min bestie Asma ved siden meg og venter på at jeg skal bli ferdig haha. Hadde lovet henne å bli ferdig til hun var hos meg i dag, men heldigvis så vet hun hvordan jeg er når det gjelder meg og tid. Jeg åpnet døra for henne med morgenkåpen på, det overrasket henne ikke i det hele tatt. Bestevenninner sa du? hihi.
I dag har vi tatt enda flere antrekksbilder i det fine regn været, ble så utrolig pene bilder med bra lys, Asma du er helt rå på å ta bilder! Jeg tok bilder med noe av det nye jeg har fått sponset i det siste og min nye elskede veske!:D

Over har dere et sneak peak bilde av Valentine makeup´en jeg gjorde for dere i går kveld. Flere detaljbilder kommer senere i dag.  Nå skal denne dagen nyte og feires med Asma, ettersom mannen min må jobbe!

Mamma

Hesh te dkem dadê

#mamma #morsdag #dadê #kurdiskmor #perfektmor #kjærlighet #evin #engel

Mamma, dadê û babo. Det er så utrolig vanskelig å beskrive hvor mye mine foreldre betyr for meg. Det er så utrolig vanskelig å sette ord på hvor takknemlig jeg er for å ha blitt oppdratt av de to foreldrene jeg har. Mine foreldre er mine største forbilder, to foreldre som har lært meg å se rett fra galt, som har lært meg å respektere de rundt meg og å være takknemlig uansett hvordan jeg har det. Jeg som alle andre, har en veldig veldig spesiell forhold til min mor. Jeg er den minste i familien og var sammen med henne nesten 24/7 når jeg var liten. Jeg sov tett inntil henne helt til jeg ble 7-8 år. Mamma var vår ?mamma og pappa? i veldig mange år. Ettersom pappa flyttet fra Kurdistan i håp om å finne et bedre sted for oss å leve, det var da mamma hadde begge foreldrerollene.

Ord kan aldri beskrive hvordan min mor er som person. Hun er den snilleste, mest omtenksomme og rettferdige personen jeg vet om her i verden. Dette er noe alle sier om henne, selv de som bare har snakket med henne engang. Mitt største ønske her i verden er å bli som henne mot mine barn i fremtiden. Så mine barn kan tenke det samme om meg som mor.
Jeg skulle virkelig ønske at alle her i verden hadde en like snill og godhjerta mor som meg, en mor som kan risikere alt for sine barn og familie. Jeg kunne virkelig ha skrevet en hel bok om henne og hennes nydelige personlighet. Så religiøs, så ærlig, så takknemlig og så positiv uansett situasjon. Jeg skulle ønske jeg kunne bo med henne for alltid.

Gratulerer med morsdagen, mor

Hvordan feirer du denne dagen?

Photoshoot - Dashni Murad

 

Hello igjen dere! Her kommer bildet jeg lovet dere tidligere i dag. Som kanskje en del av dere husker, så var jeg i Trondheim for et par uker siden. Der møtte jeg Dashni Murad, den største kurdiske POP artisten. Hun var i Trondheim for innspilling av ny musikk. Vi fikk et par timer sammen dagen før jeg og henne skulle tilbake til hver vårt hjem. De siste timene vi var sammen, stylet jeg henne og tok bilder. Under har dere et av de bildene fra shooten. Det vil komme flere bilder etterhvert:) 

Sminke, hår & bilde: Av meg

Hva syns dere?:D

Pink head

Heeei igjen dere! Gud så trøtt og sliten jeg er blitt etter kiropraktor timen. Sov ca en times tid etter at jeg kom hjem i dag, men føler meg fortsatt ikke så veldig bra, er sååå slapp! Vi kom hjem for litt siden, Dino var på fotballtrening mens jeg var hos min søster i et par timer. Utrolig koselig og nå blir det enda koseligere med serien Sons of anarchy og den deilige lemon isboksen under! Har aldri før spist den, jeg håper det smaker godt (og er sur) hvis ikke så er det siste gangen den får være med hjem, jeg som aldri kjøper sånt hihi. I morgen starter jeg dagen med noe veldig spennende, jeg skal ta i mot en kunde som skal forlove seg. jeg kan derfor ikke være oppe så lenge, fordi jeg må være opplagt til i morgen!:D Nå starter Sons maratonen hos oss igjen!

Pssst: Deler et nytt bilde- hårtutorial med dere i morgen!

God natt, engler! <3

Svar på spørsmålsrunden - Del.1

Har du og dino tenkt dere en ferie til Kurdistan?

Tja, vi hadde tenkt å reise sammen i år. Men det virker som om vi må utsette det inntil videre på grunnen av jobb. Det er utrolig vanskelig å sette av tid ettersom vi begge jobber.


Bildet over er fra Dinos første reise til Kurdistan - Dette er byen jeg kommer fra Duhok.

Hvor mange barn vil dere ha?

Selv så kommer jeg fra en stor familie med mange søsken. Så jeg elsker stor familie og å ha mange mennesker rundt meg hele tiden. Vi lever dessverre i en veldig vanskelig tid nå og barn nå til dags, krever 10 ganger mere tid enn hvordan det var for mange år siden. Men, vi tenker to barn.


Blir du noen ganger lei bloggen og tenker å slutte?

Jeg gjør aldri ting med mindre jeg vet jeg vil det 100%. Da jeg bestemte meg for å blogge, hadde jeg mine mål med det. Jeg har allerede etter et år klart å nå mange de. Ja, det er dager hvor jeg tenker hvordan gidder jeg å blogge hverdag. Men som sagt, når jeg først tenker meg om så har jeg heldigvis klart meg veldig bra med tanken på fremgang og høy lesertall.


Har det noen gang skjedd at en kunde ikke har blitt fornøyd med resultatet?

I løpet av to år, har jeg aldri latt en kunde gå fra meg uten å være 100% fornøyd med det jeg har gjort på de. Det har vært situasjoner hvor både jeg og kundene har vært enige om at kunden ikke passet i f. Eks oppsettet, da har jeg byttet det ut med noe annet. Så nei, jeg har heldigvis bare hatt fornøyde kunder hittil.

Hva er det fineste Dino har gjort for deg og du for han?

Når jeg spurte han om det her, svarte han dette med en gang: Bursdagen min! Overraskelsen på bursdagen min er noe av det beste du har gjort for meg.


Det er så mye å nevne her.. han har gjort mye fint for meg og overrasker meg bestandig med gaver, dater, turer osv. Noe av det vakreste og beste jeg vet om her i verden er roser. Elsker roser og jeg må derfor si det er noe av det fineste han har gjort og gjør for meg flere ganger i måneden:)

Hvor mange land har du hvert i?

Hm.. skal vi se om jeg husker de. Danmark, Sverige, England, Syria, Tyrkia, Irak og Hellas. Tror det var alle!


har du mange norske venner?

Yes, det har jeg. Ei av mine bestevenninner er norsk.

Trives du i Oslo?

 O- yeah! Elsker Oslo.

Hvor mye høyere er Dino enn deg?

19 cm, tror jeg :)

Tjener du litt av bloggen?

Ja.

Får du noe reklame tilsendt som andre bloggere?

Japp.

Hvordan ble du kjent med Dashni? evt hvilket samarbeid skal dere gjøre?

Nå husker jeg ikke helt hvordan vi ble kjent, men jeg vet at hun har følget meg i ganske lenge pga arbeidet mitt og det samme med meg. Vi startet med en photoshoot sammen i Trondheim. Det blir forhåpentligvis flere slike samarbeid fremover.Hvordan er en normal dag for deg:)? Fra morgen til kveld.

Du kan klikke HER for å lese en hel innlegg om hvordan en normal dag er for meg

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvilke mærke læbestift du vil anbefale?

 Både Mac og Inglot har mange fine og gode leppestifter som sitter lenge:)

Kunne godt tænke mig og vide hvor meget du vejer, hvis det ikke er alt for privat..

Veier meg nesten aldri, med mindre jeg besøker noen som har vektskål. Jeg var 42 kg sist gang jeg veide meg og har vært det i ganske mange år. Jeg går sjeldent opp og ned i vekt: )Hur tar du hand om din hy? Vilka produkter använder du?

Du kan klikker HER for å lese om mine rense rutiner og produkter jeg bruker.

Hva er favoritt årstiden din?

Vår <3
Hvorfor hat du ikke baren ennå ?

Fordi jeg vil nyte livet, satse på karriere, oppnå noen av mine mål.. så tenke på barn. Vil gjerne ha tid til å være sammen med / oppdra barnet mitt når jeg først bestemmer meg for å ha barn.

Gilan: hvilken sport liker du best, å se på og drive med selv?

Selv så trener jeg et par ganger i uken. Men av alle sport, så ville jeg si fotball er min greie. Liker å se på det og å spille det.

Hva slags foundation brukte du på bryllupet ditt

Det var en foundation fra Lancome, det er det jeg husker haha:)

Resten av spørsmålene kommer i løpet av uken:)

Sliter du med fet og uren hud? Her er noen sminketips til deg!

 

Jeg har i det siste fått flere meldinger fra jenter som sliter med fet og uren hud, som ønsker noen sminketips fra meg. Uren hud kan være vanskelig å sminke riktig, en skal aldri ha for mye sminke på uren hud, samtidig må en bruke en del sminke for å kunne skjule urenhetene, uten at huden skal se for kakete ut. Grove porer og kviser er noe som kjennetegner fet hud. Men, en kan også ha fet hud uten kviser! Har du blank og glinsende hudoverflate, betyr det at du har fet hud. Her er noen tips til de av dere som har spurt meg om det, jeg håper at disse tipsene hjelper dere litt.


Bildet er lånt fra google.

1. Renseprodukter: Uansett hva slag hud en har, skal renseprodukter være det første en prioriterer. Spesielt til fet hud! Bruker du feil produkter kan du forverre hud problemene dine. Det er utrolig viktig at du først og fremst kjøper deg renseprodukter som fjerner bra med fett og urenheter på huden.

2. Du som sliter med fet hud, vet sikkert hvor lett sminken kan skli av ansiktet etter noen timer. For å sminken til å først og fremst sitte lengre og slippe unøsket skinn i huden, kan du starte med en primer. Det er noe som vil jevne ut huden og få sminken til å sitte lengre og bedere.

3. Foundation og base: Produkter som primer og foundation bør være oljefrie. Sliter du med rød hud kan du bruke en grønntone base for å nøytralisere det røde. Det er også super viktig at du går for en foundation som er beregnet for fet hud, slik at du får en mer mattende effekt om du blir lett blank etter et en stund med sminke. Det finnes veldig mange foundation som du kan velge mellom. Det viktigste du trenger å huske på er det at uansett hva du går får, er det super viktig at du bruker rene redskaper. Om du bruker rene fingre for å påføre foundation på, så slipper du å tenke så mye på det. Men, bruker du koster eller svampe, er det super viktig at du vasker kosten minst engang i uken.

4. Concealer: Det aller første du må tenke på her også, er det at concealeren verken skal inneholde olje eller highlighter. Det vil fremheve kvisene dine enda mere. Om du vil skjule kvisene må du gå for en concealer som enten er litt lysere enn din hudtone eller er i akkurat lik farge som huden din. For best resultat kan du påføre det på kvisene med en liten pensel etter at du har tatt på deg foundation. Viktig at du jevner det godt ut, slik at ansiktet ditt ikke blir flekkete.

5. Pudder: Det er alltid et pluss å bruke pudder over foundation, spesielt til oljete hud. Det vil både mattende gjøre de blanke områdene i ansiktet og få sminken din til å sitte lenger. Du kan både bruke en løst eller en fast pudder. Men, du må huske at for mye av det vil få huden din til å se kakete ut, det er derfor viktig at du er forsiktig så det ikke blir for mye pudder eller foundation.

 Hvordan hudtype har du og hvor flink er du til å ta vare på det?

#Fethud #urenheter #kviser #sminetilurenhud #sminketups #skjulekviser #vanskelighud #rødhud #mattendesminke #gilmakeup #sminkeblogg