hits

TIPS

Ariko frisør

Hei fra koselige Melhus i sør-Trøndelag! I skrivende stund sitter jeg i frisør salongen til broren min Ari og blogger via mobilen. Han har jobbet som frisør i hele 4 år og dette er første gangen jeg er i salongen hans! Jeg kjenner at jeg blir utrolig stolt av å være her. Han har stått på som bare det han også siden han startet og eier nå en helt fantastisk frisørsalong i hjerte av Melhus, der vi er oppvokst! Er derfor ekstra spesielt å være her:)

Slik vasker du sminkesvampen din!

Jeg blir veldig ofte spurt om hvilken måte er den beste måte å rense/ vaske sminkesvampene på. De fleste mener at det er vanskelig å renset dem ordentlig. Det kan være to årsaker til det 1. At du venter for lenge med å vaske dem. 2. Årsaken kan også være det at du ikke bruker god renseprodukt! Nå har jeg prøvd mye forskjellig og for min del har ingenting fungert like bra som Blendercleanser som også er fra Beautyblender merket.

SLIK VASKER JEG MINE SMINKESVAMPER:

1. Skyll først svampen i lunket vann.2. Snurr den et par ganger rundt i Blendercleanser

3. Skyll den med vann igjen og bruk fingrene til å presse sminke forsiktig ut av den

Ekkelt, ikke sant?

Skyll den med vann igjen


5. Legg den i en håndkle og tørk den forsiktig

I både sminkekostene og svampene du bruker på huden, samler det seg bakterier, smuss, fett og døde hudceller. Da kan du tenke deg hvor mye urenheter det gir huden din når du bruker den ofte uten å vaske den like ofte eller godt nok. Noe som kanskje er verre enn dette, er de som legger sminkekostene og svampen direkte i sminkepungen. Jeg får seriøst panikk av å se noen av mine venninner gjør det. Det er noe av verste du kan gjøre mot huden din! Oppbevar gjerne kostene i en mappe med plass til hver kost, eller ha dem stående i et glass. Ha også eget box for beautyblenderen din. Den burde du også vaske hver gang du vasker beautyblenderen din.


Hvor ofte vasker du sminkekostene og beautyblenderen din?

#hygiene#sminkekoster#sminkesvampe#vaskesvampe

Sånn redigerer jeg bildene mine

Hei og god lørdag! Helt siden jeg startet denne bloggen har jeg bestandig blitt spurt om hvordan jeg redigerer bildene mine og hvilken program jeg bruker. Vel, jeg har brukt mange forskjellige redigeringsprogrammer gjennom årene og fått en god del veiledning av Dino, som kan en god del om både det å ta bilder og redigere dem. Det programmet jeg har brukt lengst og føler er enklest å bruke er Adobe Photoshop Lightroom 5. Nå vet jeg liksom ikke hvordan type redigeringsprogram dere liker å bruke, derfor så går jeg ikke så detaljert inn på selve programmet og skal heller fokusere på mine redigerings "rutiner". I dette innlegget så skal jeg vise dere hvordan jeg redigerer mine sminkebilder. Om det er ønskelig, så kan jeg også skrive et innlegg hvor jeg viser hvordan jeg redigerer andre bilder som f.eks outfitsbilder og andre hverdagslige bilder.


FØR                                                                                                                          ETTER


Så, de stegene dere ser under, er til vanlig bilderedigering og ikke redigering av rå bilder.

Det aller første jeg vanligvis starter med er å klippe bildet slik som jeg ønsker det. Men ettersom det bildet ikke trengte det, så gikk jeg direkte til redigering.

1. Jeg elsker lyse bilder og starter derfor vanligvis med å gjøre bildene mine lysere.

2. Så drar jeg kontrastene også litt opp ettersom jeg (igjen) er litt for glad i lyse bilder med kontraster.

3. Det er ofte slik at man kan miste litt detaljer når bilder blir for lyse, derfor så bruker jeg vanligvis å dra "clarity" også for å hente frem detaljer som kan bli borte ved utbrente bilder.

4. Er bildet for gult, eller for kald, så bruker jeg også vanligvis å nøytralisere det ved hjelp av tempratur knappen. Som dere ser på bildet under så har jeg gjort dette bildet litt kaldere.


5. Kviser kviser kviser. De gangene jeg har litt urenheter når jeg tar sminkebilder, liker jeg å jevne huden litt ut ettersom jeg ønsker å ha fokus på sminken og ikke på kvisene som vanligvis ikke er der. Som dere ser på bildet under, så har jeg brukt kviseknappen for å jevne ut den største kvisen.

6. Jeg går også noen ganger over resten av huden med "soften skin" knappen for å få enda mere smooth og flawless hud.

TADAAAAA!


Hvordan redigerer du dine bilder?
 

Følger du med på holdbarheten til sminkeproduktene dine?

God søndag kjære dere. I dag vil jeg minne alle dere om hvor viktig det er å se "utløpsdatoen" på sminken du eier. Jeg er nesten 100% sikker på at det er veldig veldig få jenter som er oppmerksomme når det kommer til nettopp dette. De fleste av mine kunder tenker også først på det etter at jeg har fortalt det til dem. De fleste vet at sminke kan gå ut på dato, men veldig få tar det alvorlig. Tenk på sminke som mat, det er alltid noen ingredienser som blir gamle og gjør at maten stinker og ikke lenger kan bli spist. Slik er det med sminke også, det er derfor super viktig å vite hvor lenge man har hatt sine produkter. Har du lett for å glemme, kan du alltid notere det ned et sted.

Hvordan vet jeg når et produkt går ut?

Det første symbolet dere ser under: Krukke med åpent lokk med et tall i (Det kan stå alt fra 6M, 12M eller 24M (24 måneder) Dvs. produktet kan bli brukt i 12 måneder fra datoen du har begynt å brukt produktet. Om det står en timeglass symbol på boksen, så betyr det "best før".

TIPS: Vær forsiktig med å handle produkter uten disse symbolene da de kanskje ikke oppfyller kravene.

Hva med tørr-sminke?

Tørr sminke er ikke like farlig, men begynner det å lukte litt rart så skal det kastes.

Hvorfor er det så viktig å kaste sminke/produkter som er gått ut på dato?

Fordi du kan få reaksjoner og urenheter av å bruke gammel sminke ettersom det kan inneholde bakterier. Om du er usikker så kan du alltid lukte på produktet og se på resultatet når du har det på deg, ser det ikke like bra ut på deg lenger så kan det også være tegn på at produktet er gått ut på dato.

Hvor flink er du til å følge med på holdbarheten til sminkeproduktene dine?

Jeg kommer forresten til å dele Barcelona- innkjøpsvideoen min med dere senere i kveld!:D